Last news in Fakti

27 Май, 2015 13:20 2 598 1

Зеленият рекет вдигна на протест Приморско и изправи на нокти Разлог

  • зеленият рекет-
  • протест-
  • приморско-
  • нокти-
  • разлог
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проектите за заповед за защитена зона „Ропотамо”, община Приморско (предложена за защитена зона през 2006г. от „Зелени Балкани”, Сдружение за дивата природа „Балкани”, Фондация „Биоразнообразие” и няколко сдружения за прилепи) и защитена зона „Круше”, община Разлог (предложена за защитена зона през 2007 г. от Антоанета Петрова и Ива Апостолова – дамите ботанички, повикани от МОСВ като експерти по дюни за къмпинг „Юг”) разбунтуваха хората в двете общини. Това съобщиха от Управителния съвет на Националната асоциация "Българско Черноморие".

Тези проекти за заповеди са подготвени от чиновници в МОСВ в съдружие със зеления октопод (документите на МОСВ могат да покажат имената на зеления терор, подкрепян от Икономедия, собственост на г-н Иво Прокопиев). В община Приморско има 7 защитени зони и 8 защитени територии. Близо 70% от територията на общината (в голямата си част наследствени, частни земи) е покрита със защитени зони и територии. Средно за територия на Европейския съюз е 20%, средно за територията на Р България е 38,5%. Наличието на такъв голям брой защитени зони и територии показва, че населението на община Приморско само си е опазило природата и знае как да го прави. Европейската агенция по околна среда даде отличен на община Приморско за опазените от нея води за къпане: плаж Китен юг, плаж Приморско ММЦ, плаж Приморско юг, плаж  Приморско север, плаж Аркутино. През последните годините чиновници на МОСВ и наричащи себе си зелени НПО-та  констатираха, че хората от Приморско са опазили своята природа и констататорите взеха много, много пари. За благодарност за същите тези хора е изготвен проект за заповед със забрани, които ще доведат до демографски срив в общината.   Чрез забраните за „промяна на начина на трайно ползване” се блокира изменение на общоустройствения план на община Приморско, съдържащ в себе си предпоставки за развитие на екологичен транспорт – елекромобили, велоалеи и др. Планът  е заплатен от МРРБ (от данъкоплатеца) и е предоставен на чиновниците от МОСВ (получаващи заплати от данъкоплатеца).

Възражение срещу антихуманната и антиприродната заповед до министъра на околната среда и водите са изпратени от кмета на община Приморско г-н Германов и от управителния съвет на НАБЧ.

На 28.05.2015г. хората от Приморско, подкрепени от НАБЧ, от 10:00 часа организират протест и ще блокират пътя Бургас-Царево от 10:45 часа.

Протести се готвят и в община Разлог, съобщават привърженици и членове на НАБЧ от общината.  Общинският съвет и ръководството на общината са приели и възложили изработване на проекти за обходен път, кратък път до туристически зона Кулиното, велоалея и електрическо влакче. Тези проекти, целящи намаляване на въглеродния отпечатък ( което е приоритетна политика за ЕС) , смело са зачеркнати от чиновниците на МОСВ в съдружие със зелени рекетьори чрез проекта за заповед за защитена зона „Круше”. Заповедта съдържа забрани, чрез които общината не може да реализира своите екологични проекти.

Законът за биологичното разнообразие е единственият в цяла Европа, който позволява издаване на заповеди със забрани, които не могат да бъдат обжалвани в съда. Това ползва единствено и само вилнеещия екорекет, осъществяван от т.н. утвърдили се зелени НПО.

В Англия, Уелс, Шотландия заповеди за зона НАТУРА 2000 не се издават. Във Франция заповедите не съдържат забрани. В Полша всеки един собственик на имот, попаднал в зона НАТУРА 2000, се договаря за мерките за опазване с правителството. Такива са разпоредбите на Директивите за зона НАТУРА 2000. В България е друго – екорекет и хайдушко ограбване на собствениците.  За справка прилагаме проектите за заповеди за защитена зона „Ропотамо”, „Круше” , Френска заповед за зона НАТУРА 2000 и възражението на НАБЧ до министъра на околната среда и водите за зони „Ропотамо” и „Круше” и стандартните формуляри на зоните.  Отличната оценка на  плажовете в община Приморско може да видите тук : http://www.eea.europa.eu/themes/water/interactive/bathing/state-of-bathing-waters.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКОГА

    1 0 Отговор
    Докога ще позволяват на измисление псевдо ЗЕЛЕНИ органозация да нарушават закони?