Last news in Fakti

21 Април, 2017 15:35 11 421 21

7000 лв. заплата за депутат? Вие си ги избрахте..

  • депутати-
  • заплата
7000 лв. заплата за депутат? Вие си ги избрахте.. - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

А пък днес депутатите са били в парламента цял 1 ч. и 18 мин, съобщи държавната телевизия. По време на дългото си присъствие в НС депутатите показваха новите си костюми, вратовръзки, рокли и обувки...

Това написа в профила си във Фейсбук Иво Инджов.

Независимо колко работят обаче, в края на месеца се разписват срещу почти 3000 лв. Сумат скача над 4000 лв. в зависимост от участията им в комисии. Това обаче не е всичко - един депутат получава и добавки - за сътрудници и др. подобни. Така месечните пари на народния избраник стават около 7000 лв.! Плюс безплатен транспорт с нови лимузини за много случаи и нисък наем за ведомствени жилища...

Е, част от месечните надбавки отиват като отчисления към парламентарните групи, но пак в джоба на един народен избраник влизат четири пъти повече, отколкото на един професор например!

Но вие сте спокойни, защото пак си ги избрахте...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един рошаФ

    68 3 Отговор
    В Румъния и Гърция, вече щяха да стрелят със сълзотворен газ по демонстрантите, а тук...
    Тихо да не събудим раята!
  • 2 Иво

    58 1 Отговор
    Народа ни работи само и само да хрантути тези некадърници и
    дебелокожи.
  • 3 Насо

    42 2 Отговор
    Това не е тайна за никой, че взимат най-хитрите точно около 8бона ,а по-калпавите по 3250 нещо такова. Няма проблем нали майките им взимат по 160 лв. пенсия скоро ще стане 180. Трябва да могат да им помагат. Ако някои направи училище за депотати сигурно ще забогатее.
  • 4 Борис

    41 4 Отговор
    Малко са им докато има кретени български да ги избират всеки път да си ги вдигат
  • 5 Иван

    11 27 Отговор
    А кой да изберем бе Венциславе? Кажи бе дете будно кой да изберем ?
  • 6 Koko

    25 3 Отговор
    Това много ли е? На фона на парите, които се крадат е смешно, едва ли някой ще отиде за да "забогатее" с 5-6-7 хиляди/месец. Големият проблем е, че тея същите отговарят за милиарди и понеже няколко хиляди не им стигат нито да живеят, нито да си плащат луксозните придобивки - те я подкарват през просото отвсякъде. Не че самите партии по принцип не са подвластни на други структури. Така че смеха със заплатите им е за простолюдието. Ако им даваха по 20 000 и имаше висока публична отчетност, закони и т.н. щеше да има теоретичен шанс да си гледат работата заради парите, поне ще спят спокойно. Да, ама не...
  • 7 Варна

    29 10 Отговор
    Ах какъв бой ще ядат и особено Борисов и компания...
    Държавата е почти във Фалит и за това вина има именно пожарникаря и групичката му. Ще има не само протести а и сурвакане и то много скоро.
    Градовете са в окаяно състояние защото парите приоритетно се харчат за благоустройството на шопите. Това изнервя и както се вижда през ден някой мърмори. Само, че скоро няма да имам мърморене а шамари

    Коментиран от #11

  • 8 Цъки

    7 6 Отговор
    Недейте вися по форумите ами отивайте да бачкате.
    Щото часовника цъка.
  • 9 маге

    49 3 Отговор
    НЕ по 7000, трябва да им дават по 70 000 лв. също така да намалят пенсиите на 100 лв., заплатите 200 лв. няма по - тъп и прост от българския народ.
  • 10 Гадове

    17 3 Отговор
    Не им ли намалим зплатите никога няма да разберат хората на какъв хал са. Сит на гладен не вярва. Този път ще ядат дървото.
    Забележете никой не подхваща темата за доходите на хората нито политиците нито журналистите. Пълна амнезия ги е обвзела всичките.
  • 11 София

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "Варна":

    Шшшшт,да не чувам плискане на вълнички от Гагаузия!
  • 12 колю

    14 2 Отговор
    А във ведомствените жилища знаят ли колко е цената на вода,ток,парно или каквото чуят като цифра в парламента. Кво му пука ,че нещо било скочило с някакви си проценти. Дига основната заплата с 40 лв и от тях автоматично изчезват 28 за данъци. Вземеш след удръжките 348 лв , но те също не са това което виждаш. На всичко има 20 % ДДС . та стават веднага още в джоба ти около 270 лв. И това за 23-24 дни по 8часа на ден и то ако си щастливец със свестен робовладелец. Ха да са ни честити. "За бога братя - циганизирайте се" -преведено на нашенски : Спрете да бачкате за смешни суми , не плащайте данъци,крадете каквото може и те така към 22 век . Даже и интернет -кабели висят от всякъде.
  • 13 колю

    11 2 Отговор
    До "Гадове" - Правилно ,ама няма как да им намалиш заплатата защото те сами си я определят и самоотценяват . Пък и дори субсидиите не можем им намалим толкова години. Дори и с референдуми, дори и с последното квадратче в изборни бюлетини те са си оплели кошницата. Просто на намаляваща България не и трябват толкова броя изедници и милионери да си ги мерят точно там. Я виж оня възпълничкия милиардер как напусна дори и преди тези час и 18 минути ,когато милионерът Марешки взе думата. Първо прасето напусна кочината. Та кой от двамата ,само като пример ,ще намали заплатата на другия. На против -ще дари пари за семки на милионите бедни ,пък за когото има......
  • 14 Гого

    15 2 Отговор
    Нали излъгаха пенсионерите с 200 лева защо да не си направят заплатите и по десет бона?
  • 15 непознат

    10 2 Отговор
    Прост български народ,търпи търпи докато не ти вземат и хляба.
  • 16 Анти винетку

    16 3 Отговор
    КАКВО РЕВЕТЕ БЕ НАЛИ ВИЕ СИ ГИ ИЗБРАХТЕ ОТНОВО ГРОБАДЖИИТЕ. СЕГА, КАКВО СТЕ СЕ РАЗРЕВАЛИ ?
    ВСЕКИ ГЛАСУВАЛ ЗА ТЯХ, КАКТО И ВСЕКИ НЕ ГЛАСУВАЛ НЯМА ПРАВО ДА МЪРМОРИ.
    ХА ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ И ПАК ДА СИ ГИ ИЗБЕРЕТЕ ТА ДА ВИ ДОВЪРШАТ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ.

    Коментиран от #19

  • 17 vuyke

    10 0 Отговор
    Имаше един филм История на света .Там казват в парламента.Да го д.хат бедните.Сигорно и принас е така.
  • 18 jambazina

    7 2 Отговор
    Няма плоблем че са им високи заплатите, ние не искаме депутатите ни да са мизерници, просто искаме да не крадат, да не лъжат, да си вършат работата съвестно и да не взимат "заплати" от други места.
  • 19 гостуващ

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "Анти винетку":

    НЕ СМЕ БЕ! От изборите насам търся под дърво и камък някой познат, който да си признае, че е гласувал за герб и да ги похвали за нещо, обаче няма такива. Само като подхвана темата и всички около мен почват дружно да сипят нецензурни "мъжки" изрази.
  • 20 ГЕРБ

    2 3 Отговор
    ББ ще оправи нещата. Имайте търпение. И вярвайте!
  • 21 ДО ВИНЕТУУУУ

    1 1 Отговор
    СПОКО МНОГО СИ СЕ РАЗПЕНИЛ СЕ ЗАДАВИШ БЕ ОТВОРКО ВЗЕМИ СИ ВЪЗДУХ!!!!!!!!Я КАЖИ ТИ ЗА КОЙ СИ ГЛАСУВАЛ ДА ЗНАЯТ ХОРАТА КЪДЕ СА СБЪРКАЛ И???