Last news in Fakti

5 Януари, 2013 16:48 3 520 2

Джевдет Чакъров обмисля да съди Евдокия Манева за клевета

  • евдокия манева-
  • застрояване-
  • дюни-
  • несебър
Джевдет Чакъров обмисля да съди Евдокия Манева за клевета - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Джевдет Чакъров обмисля да заведе дело за клевета срещу заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Острата реакцията на бившия екоминистър в периода 2005-2009 година е породена  от изявления на Манева за негова намеса при вземането на решения по скандалния проект за застрояване на несебърските дюни.

„Обмислям възможността да заведа дело за клевета срещу заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева заради направени от нея внушения в  изказване от 4 декември, че като министър на околната среда и водите в периода 2005-2009 година съм оказал натиск върху РИОСВ-Бургас за вземане на решението относно проекта за застрояване на коментираните напоследък терени в Несебър. Не допускам, че изявлението на г-жа Манева е официална позиция на МОСВ и го приемам за нападки към мен на чисто лична основа, които по недопустим начин уронват репутацията ми“, казва се в официалната позиция на Чакъров.

След замесването му по този начин в скандала с предвидените за застрояване терени в Несебър, Чакъров подробно се запознал с всички материали по случая в медийното и публичното пространство, за да отвърне на обвиненията. И на свой ред пита защо се спестяват факти за решения, издадени съвсем наскоро и даващи „зелена светлина” на проекта за застрояване на коментираните територии.

„Аз вече изразих категоричната си позиция, че като министър не само по този случай, но никога не съм оказвал натиск върху служителите на МОСВ за каквото и да било в тяхната работа. Не знам каква е била практиката по времето, когато г-жа Манева е била министър на околната среда, но аз като бивш министър много добре познавам разделението на компетенциите между регионалните структури на МОСВ и централната администрация.

Затова знам, че когато казусът, както е в случая, е от компетенциите на съответната регионална структура, министърът не само че не се намесва, но и няма информация за преписките, които се водят, освен ако не е сезиран специално и то - само ако има обжалване на вече издадени решения“, изтъква бившият екоминистър.

Чакъров е категоричен, че няма никакви притеснения от проверки. С изявлението си заместник-министър Манева не само отправя груби и несъстоятелни обвинения към него, но и принизява професионалната компетентност на експертния състав на МОСВ и неговите регионални структури, уронва престижа на министерството като цяло и хвърля съмнения върху решенията му не само в предишни периоди, но и сега, смята Джевдет Чакъров.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реалиста

    1 0 Отговор


    А НЕ ОБМИСЛЯ ЛИ ДА СЕ СКРИЕ В ДЪН ЗЕМЯ И ДА НЕ НИ ЗАНИМАВА С ЛАМТЕЖИТЕ СИ ЗА ВЛАСТ, КАКТО ТОЙ ТАКА И ЦЯЛОТО ДПС И ВСИЧКИ ПОДОБНИ НА ТЯХ.