Last news in Fakti

23 Юни, 2023 13:00 1 536 11

Евгений Кънев: ДПС надминаха себе си със законопроект срещу “промъкването” на руски капитали у нас

  • законопроект-
  • дпс-
  • руски инвестиции

С внесеното предложение те “закрилят” България от чужди “лоши” инвеститори в стратегически сектори като отбрана, позовавайки се на… еврорегламент

Евгений Кънев: ДПС надминаха себе си със законопроект срещу “промъкването” на руски капитали у нас - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ДПС вкарва закон, който щял да бори “промъкването” на руски капитали у нас. Забележете - не да се анализират вече направените инвестиции у нас, а само тепърва входящите.

Дългият опит с ГЕРБ и ДПС и техните производни трябва да ни е научил, че тяхната законодателна инициатива се свежда - накратко - до това как да уредят някоя кражба от държавата, или да ударят техен конкурент, или някой пречещ на тази цел.

Като индулгенция пред ЕС, за да запазят еврофасон заради фондовете - включват се да гласуват в транспонирането и на някоя и друга евродиректива.

С този законопроект са надминали себе си - “закрилят” България от чужди “лоши” инвеститори в стратегически сектори като отбрана, позовавайки се на… еврорегламент.

Публично, за маркетинг, тези инвеститори са нарочени пред медиите за руски, заради еврофасона. Но двойното дъно - което трябва винаги да търсим при тях - веднага лъсва като се прочете самия текст на закона. В него, разбира се, не пише никъде “руски”, а инвеститори извън ЕС.

Сякаш отсега нататък тепърва чакаме руски инвестиции в стратегически сектори, а от САЩ, примерно, която е извън ЕС, но в решаващата за нашата сигурност НАТО - не!

#КОЙ би имал интерес да се търси разрешение от министъра на иновациите за всяка инвестиция извън ЕС, вкл НАТО - в която има поне 5 страни извън ЕС - САЩ, Канада, Норвегия, Турция и Исландия? Защо - ако Русия е целта на закона - не е изрично спомената или поне страните от НАТО да не бъдат обект на закона? Има ли страна по-важна за инвестиции за отбрана от САЩ и която повече да “страхува” именно… Русия?

И защо ДПС не вземат да се загрижат законодателно за руската пропаганда, която се лееше и лее през уж вече бившите медии на техен депутат?

Дано има кой да ги попита.

(Текстът е от Фейсбук-страницата на Евгений Кънев)


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Петко

    12 2 Отговор
    Че те на ДПС-то инвестициите всичко е с руски и турски капитали...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 РУСИЯ СЕ ПРЕБИ ДА ВМЪКВА КАПИТАЛИ

    10 0 Отговор
    И КЮЛЧЕТА !
  • 4 Само така

    11 2 Отговор
    Американския инвеститор е най най най, а Хънтър Байдън е №1 сред тях:) Нищо, че не плаща данъци и е замесен в редица педофилски скандали:)
  • 5 Фон дер Миндер

    6 3 Отговор
    Акъл от пъпеЖи? Аре нема нужда!
  • 6 Реалност

    7 5 Отговор
    Кънев го е яд, че прекратиха дейността на криптопирамидата Нексо, които така добре инвестираха в ПП и ДБ.
  • 7 Българин 🇧🇬

    9 6 Отговор
    На такива " загрижени за България " като натовчето Евг. Кънев , човек се срамува да се нарече българин .
  • 8 Бамбука

    1 0 Отговор
    Странно, но някой може ли да посочи руски инвестиции в България през последните 30 години ? ТП влиза ли в някакъв списък като чужда инвестиция ?
  • 9 Демократ

    3 1 Отговор
    Схемите на КГБ са страшни и не бива да се забравя, че ДПС е тяхно творение и Ахмед Доган техен агент. Затова черноморието е негово и в Камчия е забранено влизането на българи. Там е кремълския разузнавателен център за Балканите, самия Лавров го обяви преди години. България е задушена от руската пропаганда, митрофанова непрекъснато се бърка във вътрешната политика и прави обидни и нагли изказвания, но си е тука, вместо отдавна да е изгонена и си има партия Възраждане с фюрер копейкин. Иначе сме колония на САЩ и ЕС.
  • 10 браво, за законопроекта на ДПС,

    1 0 Отговор
    апропо, Евгений Кънев е икономист. Кога стана специалист по шпионски въпроси? Или, отговора на въпроса е ясен и за бабите в Тюленово?
  • 11 ха ха

    0 0 Отговор
    ами реалната печалба от инвеститорите е 6-7 цифрени суми за политическите джобове , всичко останало е грабеж от залъка на населението и тирания по клептократски ;закони ;