Last news in Fakti

7 Ноември, 2013 19:45 4 494 0

Световни новости за първи път на българския пазар

  • изложение-
  • интервю-
  • томов
Световни новости за първи път на българския пазар - 1
Костадин Томов - генерален мениджър на "Вера 94" ЕООД
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Разговор за предстоящото изложение с Костадин Томов - генерален мениджър на "Вера 94" ЕООД. Компанията е специалист в производството на неутрално кухненско оборудване и сред основните участници на предстоящото специализирано изложение.

Високото ниво на професионално оборудване е критерий за по-високо качество на услугите предлагани в ресторанта или хотела. Именно в тази посока ще са иновациите, които ще представи предстоящото издание на СИХРЕ, което ще се проведе от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център - София. Специализираното изложение за хотелиерско и ресторантьорско оборудване ще представи водещи компании в професионалното кухненско оборудване за ресторанти, барове, хотели, хипермаркети и супермаркети с топла точка, кафенета и кетъринг компании.

Посетителите ще могат да се запознаят с невероятна гама от аксесоари за декорация, както и с нови идеи и решения за обзавеждане на специфичните пространства на хотела и ресторанта от интериорни дизайнери, членове на Асоциацията на интериорните дизайнери в България. Семинар с експертите от dibla.com на тема "Как да пазаруваме дизайн онлайн?" ще се проведе в третия ден на изложението - 8 ноември от 16.00 ч. до 17.00 ч. Ще бъдат демонстрирани нови уникални и удобни менюта, светещи външни и вътрешни табла-менюта, както и тематични дъски за писане. Гостите ще бъдат улеснени в избора на покривки, аксесоари и прибори, с което ще постигнат безупречен интериорен дизайн на своето заведение.

За първи път на българския пазар ще бъдат представени два нови модела конвектомати - абсолютен връх на технологията на готварското производство. Експонатите ще демонстрира един от водещите български производители в бранша - "Вера" 94 ЕООД. За предстоящото 13-о издание на изложението потърсихме мнението на Костадин Томов, генерален мениджър компанията.

- Как бихте оценили състоянието на сектор ХОРЕКА в момента?

- ХОРЕКА секторът се съвзема след кризата от 2008 г., като основното съживяване е от положителното развитие в туризма, бързото хранене и атракционните заведения. От друга страна, необходимостта от преоборудване в индустриалния кетъринг, болничното и социално хранене е огромна. Тези параметри в индустрията поддържат фирмите, които предлагат сериозното и качествено оборудване и имат инженерингова компетентност по отношение на изпълнението на проекти за оборудване, като същевременно предлагат комплексно обслужване на клиента.

- Конкурентни ли са според Вас българските хотели и ресторанти със своето оборудване?

- Един хотел и един ресторант не може да бъде конкурентен само с оборудването си, но по-доброто оборудване би могло да му даде възможност да бъде по-конкурентен, като предлага по-високо и повторяемо качество на храните и напитките.

- СИХРЕ 2013 ще срещне професионалните готвачи (конкурса Bocus D`or), производители, дистрибутори и кулинарни специалисти в онлайн бранша (COOLinar), какво очаквате Вие от изложението?

- От изложението очакваме по-висок интерес от страна на професионалната гилдия, като ние определено ще ги запознаем със световни новости, които се предлагат за първи път на българския пазар. Това например е: Vario Сooking Сenter Multificiency - на фирма Frima, Франция. На нашата презентация - готвене на живо, господин Лоренц ще представи невероятните възможности на Vario Сooking Сenter Multificiency.
Акцент в програмата на СИХРЕ тази година са националните квалификации за Bocuse d'Or Европа, организирани от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). Българският представител, който ще бъде излъчен, ще вземе участие в престижния конкурс на най-добрите готвачи в света. За втора поредна година школи "Бар Мениджър" ще демонстрират на посетителите тайните за приготвяне на перфектни коктейли, студени и топли напитки.

СИХРЕ 2013 ще се проведе паралелно с международните специализирани изложби Интерфуд и дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек и Салон на виното. Работното време на изложенията за посетители е от 06 до 08.11.2013 г. от 10.00 до 18.30 ч., а на 09.11.2013 г. от 10.00 до 16.00 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА