Last news in Fakti

1 Март, 2015 21:13 2 541 0

Видин е кандидат за Гинес с мартеница

  • мартеница-
  • видин

Повече от 6 часа продължи размотаването и измерването на мартеницата

Повече от 200 души се включиха днес на централния площад във Видин в изплитането на най-дългата мартеница в света. С нея градът ще кандидатства за вписване в книгата на рекордите "Гинес", потвърди за БНР Силвана Сюлейман, старши експерт "Култура" в Община Видин.

"Повече от 6 часа продължи размотаването и измерването на мартеницата, която се оказа дълга 16 км 704 м. Смятам, че това е едно голямо постижение на видинските граждани, които я сплетоха. Разбира се, че  ще подадем документите за кандатстване за рекорд на "Гинес". Надявам се там да уважат нашата кандидатура и да признаят рекорда...", каза Силвана Сюлейман.

Успоредно с това, друга- "жива" мартеница бе направена от повече от 700 ученици, облечени в бели и червени тениски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА