Last news in Fakti

21 Ноември, 2014 13:12 1 157 1

Пламен Марков: Уволнението на Пенев е прехвърляне на отговорност

  • пенев-
  • марков-
  • бфс-
  • михайлов-
  • реформа-
  • промени

Смяната на Пенев не е правилна, заяви бившият национален селекционер

Пламен Марков: Уволнението на Пенев е прехвърляне на отговорност - 1
Снимка: БТА

Уволнението на старши-треньора на националния футболен тим на България Любо Пенев се превърна в тема номер 1 в спортни среди у нас. Изказаха се доста мнения от специалисти, екипът на Факти.бг потърси за коментар човекът, който за последно класира отбора на голям футболен форум - Пламен Марков. 

Г-н Марков, как ще коментирате уволнението на Любо Пенев? 

БФС е в правото си да прави смени, но за мен това е поредното прехвърляне на отговорност. Това обаче, не бе правилният ход. Боби Михайлов колко треньора уволни досега? Нали той ги слага? Как един не се случи да е читав - това се оказва в крайна сметка. 

Появиха се твърдения, че футболистите носят дори по-голяма вина и отговорност за резултатите от треньора. Материалът, с който разполагаме, добър ли е?

В България се правят смени на треньори, за да се прехвърли отговорността. Не може само треньорът да бъде единствения отговорен за процесите, които се случват в българския футбол. Тези смени на специалисти какви резултати дадоха? Безспорно Пенев носи своята отговорност за определени неудачи и липса на резултати, но не е единственият. Българският футбол плаче за сериозна реформа, но настоящето ръководство на БФС не може да я направи, защото в периода, който те са начело доказаха своята несъстоятелност. 

Треньорът трябва да понесе своята отговорност тогава, когато поради негови грешки било то от стратегически или от друг характер, отборът не върви, няма необходимите резултати.  Виждате обаче къде играят нашите играчи, в каква форма са, как се представят. Въпросът е принципен. Ако искаме да станем тим на средно европейско ниво, ние трябва да започнем от работата с най-малките. А тази концепция трябва да дойде от БФС, от хора с идеи. А тези, които управляват сега, имат идеи само да махат треньори. 

Футболистите  направиха същото и при предния треньор. И чужденец дойде, и при него нещата бяха същите. При всички треньори резултатите са едни и същи. Лошото е, че няма нито една промяна в българския футбол за последните 10 години. Ние не изграждаме децата. 

Имаме ли някакъв шанс за класиране на Евро 2016? 

Вече нямаме. Има някаква теоретична възможност за третото място, но повтарям - теоретична. На мен страшно много ми се иска българският футбол да се развива и да върви напред. Но докато отговорността се прехвърля и се търсят виновниците в лицето на треньорите, положението няма да се промени. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Ми да уволнят и футболистите. Да разпуснат нац. отбор като цяло. Пари за тоя отбор да не се наливат от данъците ни и да върнат заплати, хонорари и парите за "екскурзиите".