Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 16:13 861 0

Мишел Платини: "Златната топка" трябва да отиде при германец

  • мишел платини-
  • златна топка-
  • германец

Според него е нормално призът да е за футболист, спечелил световната титла

Мишел Платини: "Златната топка" трябва да отиде при германец - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че според него „Златната топка“ трябва да бъде връчена на някой от играчите от националния отбор на Германия, съобщи  испанският вестник „Марка“.

Към момента фаворит за най-престижното индивидуално отличие във футбола е Кристиано Роналдо, който през тази година спечели Шампионската лига със своя Реал Мадрид и продължава да чупи голови рекорди. Основен негов конкурент е Лионел Меси, който бе обявен за най-добър футболист на Световното първенство във Бразилия, а снощи подобри и рекорда за най-много отбелязани голове в Шампионската лига със своята Барселона.

Платини обаче смята, че наградата трябва да бъде връчена на един от германските футболисти, които спечелиха Световното първенство в Бразилия през тази година.  Към момента с най-сериозни шансове за „Златната топка“ сред германците е вратарят Мануел Нойер.

„Много футболисти заслужават „Златната топка“, но според мен в година, в която се е провело Световно първенство, наградата трябва да иде у световен шампион. Винаги съм смятал, че така е правилно. Вече съм казвал, че преди 4 години „Златната топка“ трябваше да отиде при някой от испанските футболисти. Отборът на Испания постигна страхотни успехи през последните години, но аз смятам, че той вече е към края на един цикъл. Въпреки това мисля, че той е изграден на солидни основи и бързо ще се възстанови.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА