Last news in Fakti

20 Декември, 2014 23:44 1 070 0

Монако излъга Метц, Монпелие препъна ПСЖ

  • псж-
  • монпелие-
  • монако

Димитър Бербатов не игра за монегаските

Монако излъга Метц, Монпелие препъна ПСЖ - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Монако спечели гостуването си на Метц с 0:1  в мач от  19-ия кръг на френската Лига 1.

Българският нападател Димитър Бербатов не бе включен в групата на „монегаските“ за мача, тъй като все още лекува травма в кръста.

Домакините изиграха по-добро първо първо полувреме,. В 10-та минута Н'Доу стреля добре с глава, но топката не улучи целта. Монако отвърна с добър удар на  Мартиал, който мина покрай вратата на Мфа. В 31-та минута вратаря на гостите Субашич трябваше да спасява шут на Дукур. В последните минути на полувремето на стража му се наложи да отразява и точни удари на Фалкон и Малуда.

Футболистите на Метц опитаха да натискат и през второто полувреме, като в 56-та минута Малуда стреля покрай противниковата врата. В 61-та минута Субашич трябваше да спасява шут на  Каши. В 66-та минута Мартиал завърши добра атака на гостите с удар с глава, минал покрай вратата. Метц отвърна с точен шут на  Н'Доу, отразен от Субашич. Постепенно играчите на Монако притиснаха своите съперници и Мфа трябваше да избива точен шут на Караско. Всичко обаче се реши в 79-та минута. Тогава „монегаските“ организираха бърза контра-атака, при която Траоре намери непокрития Караско, който с точен шут отбеляза за 0:1.

След този резултат отборът на Монако се изкачи до пета позиция в класирането на френския шампионат с актив от 32 точки, докато Метц се намира на 18-то с 19.

В друг мач от френския шампионат отборът на Пари Сен Жермен направи равенство от 0:0 в домакинството си срещу Монпелие.

Домакините доминираха през целия мач, но така и не достигнаха до гол. В 13-та минута Лукас изведе Кавани, чийто шут мина покрай вратата.  Гостите се отбраняваха много добре и не позволяваха противниците им да стига до чисти положения пред тяхната врата. Все пак в 43-та минута Верати намери добре Кавани, но нападателят си поведе твърде дълго топката и позволи на Лигали да я избие.

В началото на второто полувреме Ибрахивмович засече с глава добро центриране на Кавани, но прати топката покрай вратата. В 53-та минута Лигали изби точен шут на Луис от пряк свободен удар. В 63-та минута Мота стреля точно с глава, но топката бе избита пред голлинията от бранителя Муние.

След това равенство ПСЖ се изравни по точки с лидера в класираните на Лига 1 Олимпик Марсилия. И двата отбора имат по 38. Монпелие остава на 9-та позиция с 26 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА