Last news in Fakti

23 Май, 2015 16:41 930 0

Арсенал взима Джаксън Мартинес, Сити - Стърлинг

  • арсенал-
  • джаксън мартинес-
  • стърлинг

Трансферните бомби в Англия валят

Арсенал взима Джаксън Мартинес, Сити - Стърлинг - 1
Снимка: АП/БТА

Според португалските медии един от най-желаните голмайстори в Европа - нападателят на Порто Джаксън Мартинес, може да се счита са сигурно ново попълнение на Арсенал. 

Jornal di Noticias твърди, че 28-годишният колумбиец е договорил личните си условия и вече дори е подписал предварителен договор с тима на Арсен Венгер.

"Топчиите" ще платят освобождаващата клауза в договора на Мартинес, която е в размер на 24,8 милиона паунда. Сделката ще бъде оповестена официално в следващите седмици.

Джаксън отбеляза 32 гола за Порто във всички турнири през последния сезон. Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Милан и Рома също бяха спрягани с името на колумбиеца.

В същото време, екс-шампионът Манчестър Сити ще отправи оферта в размер на 45 милиона паунда за таланта на Ливърпул Рахим Стърлинг.

На английския национал пък ще бъде предложен 5-годишен договор, като с него общата сума на сделката ще възлезе на около 80 милиона лири.

Информацията е на "Дейли Мейл", като изданието твърди, че на този етап Сити изглежда по-близо до Стърлинг от лондонските Челси и Арсенал, които също се интересуват от 20-годишното крило.

Преди два дни агентът на играча Ейди Уорд заяви, че Стърлинг няма да преподпише с Ливърпул и при оферта от 900 000 паунда на седмица. Вчера мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс демонстрира увереност, че дори и да не преподпише, Стърлинг ще остане на "Анфийлд" поне още две години, за колкото има договор с клуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА