Last news in Fakti

28 Май, 2015 10:01 846 1

Бивш вицепрезидент на ФИФА освободен срещу гаранция от 2.5 млн

  • джак уорнър-
  • вицепрезидент-
  • фифа

Джак Уорнър отхвърли обвиненията срещу себе си

Бивш вицепрезидент на ФИФА освободен срещу гаранция от 2.5 млн - 1
Снимка: БТА/AP

 

Бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър бе освободен от затвора срещу гаранция от $ 2.5 млн., съобщи „Мирър“.


Вчера заповед за ареста на Уорнър беше издадена в Тринидад и Тобаго. Той бе един от обвинените в корупция висши служителите на ФИФА.  72-годишният Уорнър се предаде доброволно на властите в Порт оф Спейн, придружаван от адвокат. Най-вероятно властите в страната са иззели неговия паспорт.

В момента той е изправен пред екстрадиция в САЩ, където ще отговаря в обвинения за корупция.  По-рано през деня Уорнър пусна изявление, в което отрече всички обвинения срещу себе си.

„Хората от Тринидад и Тобаго знаят, че аз напуснах ФИФА и международния футбол преди повече от 4 години. От тогава насам аз съм посветил живота си на осигуряването на по-добро бъдеще за всеки гражданин на тази нация.  Борих се безстрашно срещу всички форми на корупцията и несправедливостта.

Заявявам, че съм невинен по всички обвинения. Оттеглих се от политиката в световния футбол, за да се отдам на подобряването на живота на тази страна.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    И откъде е намерил 2.5 милиона долара за гаранция ?