Last news in Fakti

9 Септември, 2015 15:29 634 0

Наш колоездач със сребро от Балканиадата в Турция

  • колоездене-
  • балканиада-
  • сребро-
  • цар симеон-
  • вицешампион-
  • николай генов

Младежкият национал Николай Генов се представи отлично в 135-те километра в околностите на Одрин

Наш колоездач със сребро от Балканиадата в Турция - 1
Снимка: Темпо Нюз

Колоездач на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898"  се завърна с престижна вицешампионска титла от Балканското първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Турция, предава "Темпо Нюз".

Успехът постигна младежкият национал Николай Генов, който спечели сребърния медал в общия старт, с дължина на трасето от 135 километра в околностите на Одрин. Генов отново кара много силно, бе истински лидер на младите национали, а за успеха му заслуга имаше целият младежки тим на българите, които „работеха“ активно и за него.

Титлата грабна представителят на домакините Онур, който финишира сам с голяма разлика пред основната група. Младият турчин кара близо 100 километра абсолютно сам, без да бъде застрашаван или атакуван от колоната, което е своеобразен прецедент в колоезденето.

Генов също се откъсна от основната група, но на 2 километра преди финала в центъра на Одрин. Нямаше кой да спре устрема на 18-годишния пловдивчанин, който беше бурно аплодиран както от емоционални наши изселници, така и от атрактивни местни жители.

„Нямаше как са атакувам турчина, никой от колоната не отговаряше на моите опити да се откъснем една група, която да се опита да го стигнем. Но нищо, и така успехът е добър. Благодаря на всички момчета от нашия национален тим за активната им подкрепа“, коментира Генов.

Генов има вече спечелена балканска вицешампионска титла в индивидуалното бягане по часовник, на Балканското първенство за юноши и кадети на шосе в Румъния от миналата година.

Припомняме, че Генов и съотборникът му в "Цар Симеон 1898" Адриян Беев бяха в състава на националния ни юношески тим и за Европейско първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Естония, където се представиха на много добро ниво.

Балканското първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Турция премина голяма конкуренция и включваше двете традиционни дисциплини на шосе – „часовник“ на 26 км и общ старт  с дължина на трасето от 135 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА