Last news in Fakti

24 Април, 2024 11:20 485 2

Локо Пд основа фенклуб в Румъния

  • локомотив пловдив-
  • футбол-
  • христо крушарски

„Смърфовете“ посетили и мач на местния футболен клуб Победа, който е създаден през 1927 година

Локо Пд основа фенклуб в Румъния - 1

През изминалата седмица в румънското село Стар Бешенов, област Банат, беше основан фенклуб на Локомотив Пд. Това съобщиха „черно-белите“ на официалния си сайт. „Смърфовете“ посетили и мач на местния футболен клуб Победа, който е създаден през 1927 година.

Ето какво написаха от Локомотив Пловдив:

„Изминалата седмица беляза основаването на поредния клуб на привържениците на Локомотив зад граница. Този път – в съседна Румъния.

Мястото – с. Стар Бешенов, в областта Банат, населявано от наследници на истински българи, напуснали пределите на днешна България преди столетия, след Чипровското въстание, но съхранили българския дух. Хора, които обичат футбола. И как по-добре да бъде описана спойката на български дух и любов към футбола, освен с цветовете на Локомотив Пловдив!

Бяхме приветствани от Георги Наков, банатски българин, бивш кмет на Стар Бешенов и настоящ депутат в румънския парламент. Посетихме и мач на местния футболен клуб „Победа“, основан през 1927 година.

С вълнение и блясък в очите нашите нови приятели приеха подаръците от Пловдив – специална фланелка с послание, подписана от Христо Бонев, тениска на Локомотив и топка с подписите на футболистите, знаме за местния фенклуб, и не на последно място, екземпляр от книгата „Оттук започва любовта” за българската библиотека в Бешенов.

Локомотив Пловдив – отвъд всякакви граници!“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коиловци брадърс

    2 0 Отговор
    Хубава инициатива. Браво!
  • 2 Инна

    0 0 Отговор
    🍓 Г­­о­р­­е­щ­­и­­­ ­­­м­о­­­м­­­и­ч­­е­­­т­а­ ­­­в­­­и ­­­о­­­ч­­а­­к­­в­­­а­­­т 👉 ­­𝗡­­𝗨­­𝟮­­𝟭­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡