Last news in Fakti

17 Септември, 2014 11:12, обновена 17 Септември, 2014 11:13 3 334 0

Американци отпечатаха кола

  • local motors-
  • strati-
  • 3d принтер

На изложението International Manufacturing Technology Show (IMTS) в Чикаго бе демонстриран автомобил, създаден с помощта на 3D принтер. Изработката на колата е отнела на Local Motors 44 часа, съобщава TechSpot.



"Надяваме се в скоро време да съкратим производствените срокове до по-малко от денонощие", разказва шефът на компанията Джон Роджърс пред Scientific American. "Крайната ни цел е процесът да отнема най-много 10 часа".



Отпечатаният автомобил се казва Strati и се състои от 40 елемента. На 3D принтер са изработени шасито, каросерията, седалките, арматурното табло и централната конзола. Акумулаторите, двигателят и окачването са взети наготово от електрическото Renault Twizy. Максималната скорост достига 64 км/ч, а с едно зареждане могат да се изминат от 192 до 240 км.



От Local Motors смятат да пуснат Strati в серийно производство. Принтираният автомобил ще струва между $18 000 и $30 000 в зависимост от модификацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА