Last news in Fakti

22 Май, 2015 12:22 8 978 22

Audi произведе и изкуствен бензин

  • audi-
  • синтетично гориво-
  • e-benzin

Експериментите на Audi с изцяло синтетични горива се увенчаха с нов успех, съобщават от германската компания. След като произведоха първата партида изкуствен дизел, сега немците са рафинирали бензин без петрол в сътрудничество с  френската компания Global Bioenergies.

Новото синтетично гориво е изключително чисто. В него няма сяра и бензен, а съставът му е 100-процентово изооктанов, което му осигурява високо октаново число RON 100. От Audi тепърва твърдят, че изкуственият бензин е произведен само от вода, водород, въглероден двуокис и слънчева светлина. Процесът е сходен с рафинирането на синтетичната нафта, са което са необходими въздух, вода и зелена енергия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    3 1 Отговор
    Еми идеални са. Ауди с квото се захване го прави добре
  • 2 uzunov

    4 0 Отговор
    Браво на АУДИ трябва да се гледа към бъдещето. Милата ни планета пробихме я цялата.
  • 3 Кобрата

    3 0 Отговор
    Немците си знаят работата
  • 4 Aliev

    1 1 Отговор
    Ауди са най - добрите !
  • 5 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Добре де, произвели са ! А колко ще струва литъра ?
  • 6 abv

    0 0 Отговор
    Това е добре защото дните на нефта са преброени.Даже и американците разпечяатаха кладенците си.Дали това е случайно вие преценете.Бъдещето е на горива на основата на вода, водород, слънчева енергия и електричество.Както по горе пише това са съставките и на синтетичния бензин.Синтетичните масла са по-добри в сранение с минералните.Това ще стане и при горивата.Нормално е тези горива да са по-скъпи от другите защото няма да имат ненужни примеси, както пише горе в статията.

    Коментиран от #7

  • 7 само селяните карат РЕНО

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "abv":

    искаш да кажеш по-евтини мойто момче защото се съсздават по химичен път доста си се объткал или просто не си чел както си трябва статията

    Коментиран от #9

  • 8 цсче

    0 1 Отговор
    Да знаят си е!Как да взимат парите на такива балъци като теб,които ги благотворят.
  • 9 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "само селяните карат РЕНО":

    Човека много правилно е прочел статията, но май ти не си я прочел! Като гледам и да пишеш не можеш, ама карай!!!
  • 10 ккк

    0 0 Отговор
    Индустриалната химия води след себе си огромни проблеми/замърсяване с цялата Менделеева таблица/ Безплатен обяд нама,както и няма нищо идеално в природата.Всяко добро е за сметка на зло и обратно. Проблема е ,че всеки човек на тази планета иска да яхне 1.5 тона желязо и да се вози.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ккк":

    Да всеки иска да се "вози" и това е нормално,но далеч не всички държат това да става с ревящи и смърдящи печки,чиято главна цел е подхранване егото на комплексирания си собственик.
  • 12 пурио

    0 0 Отговор
    Не забравяйте, че третия райх е произвеждал синтетичен бензин с 85 октана.КОЙ ГО КРИЕШЕ ДОСЕГА?
  • 13 гост

    0 0 Отговор
    Осъзнайте се,Саудитска Арабия обяви официално,че до 2040 година ще спре на 100% добива на петрол и ще мине на соларна и вятърна енергия.И това е държавата с най-много и най-евтин петрол,а повечето от другите ще го направят много по рано.Какви изкуствени бензини,какви пет лева. "Великите" немци изтърваха и хибридната и електрическата технологии и сега пробутват небивалици с надеждата да удължат с някоя годинка статуквото.Кой ще ти ползва изкуствения бензин,като до 15 години максимум всички градове в Европа,включително българските,ще забранят достъпа на ДВГ.Отделно петролните автомобили ще бъдат обложени с такива данъци,че няма да искаш да припариш до тях,а не да ги купиш.Това естествено за заблудените дето се кълнат в динозавъра ДВГ,грамотните и сега предпочитат елктромобилите.

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Как не се измори да пишеш едни и същи простотии и лъжи? Динозавър е ел. двигателя драги. А всичките тези глупости за такси и изчерпване на нефта са абсолютни лъжи!!!
    Поне да беше прочел как се е образувал нефта, че вече прекаляваш с лъжите!!!

    Коментиран от #19

  • 15 незнайко

    0 0 Отговор
    Не се косете. Както вече няма телевизори с кинескопи, така ще изчезне и ДВГ от леките автомобили. Тогава 100 октоновия изкуствен бензи ще се използва за друго.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "незнайко":

    Само, че нещо бъркаш хронологията. Телевизорите с кинескопи се изместиха от по-новите с LCD матрици, а те на свой ред бяха изместени от по-новите с LED матрици. Обаче ел. двигателя няма как да замени ДВГ, защото по-иновативен е точно ДВГ - с около 30 години по-нова технология!
    Хубаво е малко да се чете, а не да се слушат само заинтересуваните пропагандаторски плямпаници!!!

    Коментиран от #17

  • 17 електричко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Тати в Лукойл ли работи или е в бизнеса с (стотиците) резерви части и консумативи нужни на жалкото творение ДВГ за да работи - т.е. основно да генерира топлина, шум, вибрации, много триене и разбира се вредни емисии....

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "електричко":

    Ех мечти, мечти! Хич нямаше да ми е зле, но уви - просто съм реалист и не вярвам в панацеята ел. двигател.
    А за вредните емисии от ДВГ, е добре да знаеш, че за производство на батерии се използват доста токсични и канцерогенни вещества.

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ами не знам кой не чете,като всички информационни агенции писаха за официално изявление.И не става въпрос за изчерпване на петрола,а за отказване поради преминаване на по перспективни технологии.А относно ДВГ-то по-иновативна е технология с по-добри показатели,а не по нова на години.

    Коментиран от #22

  • 20 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    А за производството на ДВГ се използват само екологично чисти вещества,да не говорим пък за "консумативите" му,дето са 10 пъти повече като обем и тегло.Само маслото за 300000 км е 130-150 л и е 10 пъти по токсично и от оловните акумулатори,а в момента има акумулатори само със солена вода,които се презареждат 100% за същото време за което ще си налееш нафтичката.А Тесла обяви,че за една седмица от представянето на домашната батерия са получили поръчки за над 800 милиона долара и започват още две фабрики преди да са завършили първата.Как мислиш арабите дали не знаят какво става.
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    http://3e-news.net/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/%D1%81%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-2040-%D0%B3_43472
    Който иска да чете,който иска да дреме.
  • 22 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Ех, много обичаш да се излагаш - викаш иновация не е по-ново, а е с по-добри показатели, а?. Какво ли обаче казват по-умните от теб:
    "Нововъведение (също иновация на латински: novatio) е употребата на нови идеи, процеси, стоки, услуги и практики по повече или по-малко комерсиален начин, базирайки се на (ново) приложение на науката и/или теxниката."
    Това, че си имаш някакви интерпретации на нещата, не ги прави правилно!
    Хайде купи си накрая Тесла и си люби всяка нощ в буксата за зареждане!!!