Last news in Fakti

13 Април, 2016 11:07 3 159 0

Робот за шивачи

  • idummy-
  • робот-
  • шивач-
  • друхи-
  • облекло
Робот за шивачи - 1

Студенти от Факултета по текстил и облекло в Хонконгския политехнически университет са разработили роботизиран манекен, който позволява изработката на дрехи в съответствие с индивидуалните анатомични особености на всеки клиент. iDummy се управлява със специален софтуер и може да приема огромен брой форми и комбинации, пресъздавайки почти всяка извивка на конкретно човешко тяло.

Робот за шивачи

Шивашкият робот помага за разкрояването както на официални вечерни тоалети, така и на бански. Клиентът трябва единствено да изпрати мерките си, които се въвеждат в паметта на манекена.

Робот за шивачи

За iDummy няма значение дали клиентът е чичка с бирено шкембенце, или атлет с телосложението на културист, дама с пропорциите на фотомодел, или миньонче с Рубенсови "екстри".

Робот за шивачи


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА