Last news in Fakti

11 Декември, 2012 13:05 2 048 1

Уокменът замина в историята

  • sony-
  • walkman-
  • уокмен

Магнитната лента като носител на информация отдавна изчезна от бита. Ако не са хвърлени на боклука, аудио- и видеокасетите прашасват по килерите на носталгиците. Преди дни обаче Sony нанесе последния удар върху формата.

Японците взеха решение да спрат производството на последните преносими касетни плейъри в гамата си. Финалните партиди от уокмените TCM-400, TCM-410 и TCM-450 ще напуснат завода в началото на следващата година.

Засега Sony няма намерение да се отказва от устройствата за просвирването на друг остарял формат - компакт диска. Освен това ще продължи предлагането на комбинирани плейъри, които възпроизвеждат както CD, така и аудиокасети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фифи-мифи

    0 0 Отговор
    извинете, но как хем компакт диска остаря, хем в магазините за музика... само компактдискове!?