Last news in Fakti

23 Юли, 2014 22:03 3 536 6

Русия май свалила два украински изтребителя

  • украйна-
  • изтребители

Неяснотите около двамата пилоти навеждат над мисълта, че в Източна Украйна действат руски спецчасти, на които е поставена задача да залавят езици

Свалянето на двата украински изтребители СУ-25 над Източна Украйна е станало след изстрелването на ракети от руската ПВО система Бук, разположена на територията на Руската федерация, става ясно от информация от специализираните сайтове.

Самият премиер на Украйна Арсений Яценюк в интервю за Би Би Си заяви, че вторият изтребител е свален от руски такъв.

По информация на Факти.бг свалените изтребители са се връщали в базата след успешно изпълнение на поставената бойна задача в района на границата.

Дмитро Тимчук от „Информационно съпротивление“ уточнява, че по време на свалянето им изтребителите са се намирали на височина от 5200 м.

В момента не е известна съдбата на пилотите. Да се надяваме, че са живи, заявява Дмитро Тимчук.

Той посочва, че на 5200 м. не могат да се използват преносимите зенитно-ракетни комплекси, с които през последните седмици все по-често се хвалят проруските сепаратисти от Донецк от Луганск.

Сблъсъците близо до двата бастиона на сепаратистите – Донецк и Луганск – ескалират през полседните дни. Там бунтовническите сили бяха отблъснаи от украинските военни, които си върнаха контрола над околните села и над покрайнините.

Неяснотите около двамата пилоти навеждат над мисълта, че в Източна Украйна действат руски спецчасти, на които е поставена задача да „залавят езици“, сред които освен офицери от украинската армия влизат и свалени пилоти на изтребители. Последните са особено ценни с оглед на информацията, която могат да предоставят за поставените им задачи. В момента няма точна информация нито от официален Киев, нито от сепаратистите за пленените пилоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    4 1 Отговор
    Не било "май", а през юли. Не са били ракети, а компютри, даже не и компютри а компоти..., от зелени домати
  • 2 Симеон Тасев

    1 3 Отговор
    ако продължават май ще натиснат бутона на някой страни и ще стане война
  • 3 nakata88bg .

    4 0 Отговор
    пак същата песен! не успяха да натопят Русия за боинга, сега се опитват с су-25! само дето ополченците и преди са сваляли су-25..... А логиката "щом пилоти не са намерени, значи действат руски спецчасти" е просто потресаваща! Щом вятъра духа от юго-запад, значи съседското куче е злобно. Каква информация могат да дадат нацистки пилоти на руски спецчасти, с която да не разполагат вече???
  • 4 Десислава Димитрова

    1 4 Отговор
    русия не ги е свалила.те сами са се ударили в земята за да натопят невинните руснаци!

    Коментиран от #5

  • 5 Монго

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Браво Деси, жеУезна си...
    Ей, друго си е, когато има някой, който да ви отвори очичките, неграмотни русофили нЙедни...
  • 6 Васил Димчев

    1 0 Отговор
    Стефчо СУ25 не са изтребители бе пич.
Новини по държави: