Last news in Fakti

26 Юли, 2014 16:22 1 256 1

Още останки от тела на мястото на самолетната катастрофа в Украйна

  • украйна-
  • катастрофа-
  • самолет-
  • mh17

Някои тела явно не са били вдигнати от местопроизшествието, заяви австралийският премиер Тони Абът

Още останки от тела на мястото на самолетната катастрофа в Украйна - 1
Снимка АП/БТА

Останки от човешки тела все още се намират на мястото на катастрофата където падна малайзийския самолет MH17. Това обяви днес австралийският премиер Тони Абът, цитиран от АФП.

На борда на самолета, който най-вероятно бе свален от ракета на 17 юли с 298 души на борда, пътуваха 28 австралийци и деветима постоянно пребиваващи в страната-континент.

„Някои тела явно не са били вдигнати от местопроизшествието. Точно заради това е по-важно отвсякога на мястото да заработи международна мисия", заяви Тони Абът и уточни, че ангажиментът на Австралия в този регион е чисто хуманитарен.

„Става дума, подчертавам, за хуманитарна мисия. Други може да се месят, ако желаят, в централноевропейската политика; нашата цел обаче е да разпознаем своите мъртви и да ги върнем в родината", каза той.

Премиерът изтъкна, че с течение на времето нараства рискът телата да се разложат или да пострадат от външна намеса, тъй че трябва задачата да бъде изпълнена възможно най-бързо.

Австралия планира да изпрати 190 полицаи и няколко военнослужещи в международната мисия, която ще охранява мястото на катастрофата и ще се увери, че всички тела са изнесени оттам.

Холандия изпраща в Украйна 20 експерти по съдебна медицина и 40 военнослужещи за издирване телата на жертви на катастрофата на малайзийския самолет. Военно-транспортен самолет на холандските ВВС е излетял в петък вечерта от Айндховен, предаде ИТАР-ТАСС.

Представител на министерството на сигурността и правосъдието на Холандия съобщи, че военните няма да са въоръжени и ще носят цивилни дрехи. „Тяхната задача ще бъде да помагат на експертите в издирването на тленните останки на жертвите на авиокатастрофата”, подчертават от министерството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    4 1 Отговор
    Интересно, роднините на загиналите не скърбят ли? Никой и никъде не се споменана за тях. Как пък Путин реши да събори самолет с толкова граждани които са от страната в която живее дъщеря му? Може би американците не са знаели това. Конспирацията е пълна.
Новини по държави: