Last news in Fakti

5 Август, 2014 10:05 2 570 2

Русия пак трупа войски на границата с Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • армия-
  • учение-
  • донецк-
  • луганск-
  • сепаратисти

Кремъл от понеделник провежда мащабни учения на авиацията си близо до границата

Русия пак трупа войски на границата с Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Русия е увеличила числеността на своите войски до границата с Украйна. За това пише в. „Ню Йорк таймс“. Изданието се позовава на информация от пожелали анонимност експерти. 8 убити сепаратисти от началото на деня.

Според техните данни

Русия е струпала на границата 17 батальона с обща численост между 19 000 и 21 000 войници.

Сред тях са подразделения на пехотата, бронетехника, артилерия и сили на ПВО.

В. „Ню Йорк таймс“ уточнява, че тези сили са съсредоточени на няколко мили от границата с Украйна. Москва значително е усилила и своята огнева мощ, увеличавайки частите наПВО от 8 на 14 и разполагайки над 30 артилерийски батареи.

На този фон продължават да е неясно дали Кремъл обмисля да вкара войски в Украйна, отбелязва в. „Ню Йорк таймс“. Изданието се позовава на прогнози на американски експерти от разузнаването, според които развитието на антитерористичната операция на Киев срещу Донецк и Луганск може да принуди Питун да въведе войска в Украйна под формата на „мироопазваща операция и защита на гражданското население“. Както Факти.бг писа още по време на президентския мандат на Дмитрий Медведев е дадено правомощие от руската Дума

държавният глава да предприема едностранно операции в защита на мира и цивилното население.

Още на 25 юли САЩ обяви, че руският военен контингент по границата с Украйна се увеличава. Представителят на Белия дом в НАТО обяви, че Москва е струпала по границата с Украйна над 15 000 души. Новината беше потвърдена и от Украйна, която точни, че на 5-10 км. от границата руската армия изгражда полеви лагери, КПП-та, а механизираните колони се приближават на провокативно малко разстояние от украинските гранични пунктове.

Широкомащабни командно-щабни учения с участието на ръководствата на Военно-въздушните сили и противовъздушната отбрана на Западния и Централен военен окръг са започнали по границата с Украйна, съобщава Интерфакс.

Те ще се проведат между 4 и 8 август близо до границата с Украйна и са поредната безпрецедентна демонстрация на сила. 

Пред Интерфакс официалният говорител на руските ВВС Игор Климов отбеляза, че толкова големи и широкомащабни военни учения се провеждат за първи път. Над 100 самолета ще участват в ученията. По време на маневрите ще се отработи взаимодействието между изтребителите Су-27, МиГ-31, многофункционалните Су-34, фронтовите бомбардировачи Су-24, хеликоптерите Ми-8, Ми-24 и Ми 28Н, уточнил Климов.

През пролетта и лятото на 2014 г. руските въоръжени сили проведоха редица учения, които станаха на фона на ескалацията на насилието в проруските сепаратистки региони на Източна Украйна.

Лично руският президент Владимир

Путин вдигна под тревога преди седмица 65 000 елитни войници

от Централния военен окръг.

Започналите в понеделник учения на руската авиация стават на фона на напредването на украинската армия срещу силите на проруските сепаратисти и са недвусмислено „дрънкане на оръжие“, коментираха военни експерти.

САЩ пък изказаха своята загриженост от започналите в понеделник учения на руската авиация, близо до границата с Украйна.

Учения от подобен род са провокация и ше доведат само до ескалация на конфликта. Русия нееднократно е призовавала за мирно разрешение на ситуацията в Украйна, и тя е длъжна да приведе в изпълнение своите думи: да спре притока на оръжие към Украйна, да не финансира проруските сепаратисти, но и да изтегли войските си от руско-украинската граница, заяви говорителят на Държавния департамент Джен Псаки.

Русия обяви, че на полигона Ашулук в Астраханска област са започнали планови учения на военновъздушните сили и силите за противовъздушна отбрана, които ще продължат до 8 август.

Разстоянието от полигона Ашулук до руско-краинската граница е над 800 км.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ярослав станчев

    2 1 Отговор
    Мечтата на Обама,Русия да стане тъй чакания агресор.Хехехе ще има да чака "розовия" чичко.
    Когато САЩ нападнаха Афганистан руснаците правеха учения,но не нападнаха никого.Когато САЩ "спасяваха" Ирак от злия Саддам руснаците пак правеха учения,но не нападаха никого.Когато САЩ "демократизираха" Сърбия,Либия,Египет,Сирия руснаците само учения правеха,но никого не са нападали.Това е разликата между американската демокрация и тоталитарна путинска Русия.Едните водят "демократични" войни срещу световния "тероризъм" и най-вече за нефтените кладенци,а другите водят планови учения.
    Имат си хората армия правят и учения,сега заради хатъра на бай Барак и войската си ли да не обучават?То няма такава наглост.Що не вземе да каже и на китайците да спрат с ученията и ядрените програми.Тоз афро-американец съвсем се самозабрави.
  • 2 nakata88bg .

    2 0 Отговор
    и къда са тези войски? някой виждал ли ги е? явно 19 000 руски войски са толкова професионални, че никоя международна организация не успява да ги открие! това го могат само хамерикански спецслужби с многомилиарден бюджет, с помоща на твутър, фейсбук и скриншотове от компютърни игри
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания