Last news in Fakti

11 Август, 2014 11:09 2 654 26

Русия започна учения на спецчасти по границата с Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • армия-
  • донецк-
  • луганск

През пролетта и лятото на 2014 г. руските въоръжени сили проведоха редица учения, които станаха на фона на ескалацията на насилието в проруските сепаратистки региони

Русия започна учения на спецчасти по границата с Украйна - 1
Снимка: АП/БТА

Широкомащабни учения на елитни спецчасти започна руското правителство по границата с Украйна, съобщава РБК.

Те ще продължат от понеделник до събота. Участие в тях ще вземат близо 3 000 елитни бойци от 76-та гвардейска Черниговска десантно-щурмова дивизия, уточнява РИА Новости.

Те ще отработят десант на непозната местност и бойна стрелба, уточни говорителят на Министерството на отбраната майор Ирина Круглова.

Тя уточни, че в ученията ще вземат 30 самолета и 12 единици специална техника. Активната фаза на ученията ще е на 14 и 15 август, когато десантчиците ще тренират завземането и унищожение на стратегически важни обекти на предполагаем противник.

Заедно с тях в Източния военен окръг се провеждат учения на 2 000 военни и 500 единици техника.

Днешните учения не са единствените, които се провеждат по границата с Украйна. Миналата седмица близо 100 изтребителя участваха в бойни маневри.

Вече нееднократно Белият дом отбеляза, че Русия продължава да дрънка оръжие по границата с Украйна.

Учения от подобен род са провокация и ше доведат само до ескалация на конфликта. Русия нееднократно е призовавала за мирно разрешение на ситуацията в Украйна, и тя е длъжна да приведе в изпълнение своите думи: да спре притока на оръжие към Украйна, да не финансира проруските сепаратисти, но и да изтегли войските си от руско-украинската граница, заяви говорителят на Държавния департамент Джен Псаки.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен предупреди, че има "голяма вероятност" Русия да извърши военна интервенция в Източна Украйна, предаде Ройтерс. Той добави, че Москва запазва засиленото си военно присъствие по източната граница на Украйна.

"Виждаме как Русия развива реториката си и търси претекст за такава операция под прикритието на хуманитарна операция и виждаме военно разгръщане, което може да бъде използвано за извършването на такава незаконна военна операция в Украйна".

През пролетта и лятото на 2014 г. руските въоръжени сили проведоха редица учения, които станаха на фона на ескалацията на насилието в проруските сепаратистки региони на Източна Украйна.

Лично руският президент Владимир Путин вдигна под тревога преди седмица 65 000 елитни войници от Централния военен окръг.

На този фон продължават да е неясно дали Кремъл обмисля да вкара войски в Украйна. Според прогнози на американски експерти от разузнаването, според които развитието на антитерористичната операция на Киев срещу Донецк и Луганск може да принуди Питун да въведе войска в Украйна под формата на „мироопазваща операция и защита на гражданското население“.

Както Факти.бг писа още по време на президентския мандат на Дмитрий Медведев е дадено правомощие от руската Дума държавният глава да предприема едностранно операции в защита на мира и цивилното население.

Още на 25 юли САЩ обяви, че руският военен контингент по границата с Украйна се увеличава. Представителят на Белия дом в НАТО обяви, че Москва е струпала по границата с Украйна над 15 000 души. Новината беше потвърдена и от Украйна, която точни, че на 5-10 км. от границата руската армия изгражда полеви лагери, КПП-та, а механизираните колони се приближават на провокативно малко разстояние от украинските гранични пунктове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор
    за съжаление ,запада не е достатъчно активен в украйна и опасността от руска инвазия с всеки изминал ден става все по- реална.при руско миротворческо нахлуване жертвите от украинска страна ще са много,а нато ясно декларира ненамеса,като обрича украйна.
  • 2 mitko prostashki

    2 0 Отговор
    А бе Деси какви глупости говориш бе млъкни, ти война ли искаш да стане.
    Не виждаш ли че, на Путин не му пука и че има ресурс да го прави това.
    Това си е страшно разбери го.
  • 3 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор
    няма как да млъкна и да ви оставя тук да си лапате русофилските балончета един на друг!аз не искам война напротив радетел съм на мира, но господин путин иска и е на прага да я започне в по-сериозен вариант от досегашния.сега е въпрос европа и нато да са единни и решителни,което е единственото възпиращо диктатора.само че коментарите на европейските политици са в посока ,че ще оставят украйна на руския произвол,което ще ви накара да мърдате с опашки и да скимтите от радост докато сянката на тоталитаризма се надига на 1000 км от българия.

    Коментиран от #5

  • 4 Калоян Петров

    2 0 Отговор
    Тая да каже нещо за хилядите избити Палестинци, Иракчани, Либийци, загрижила се за фашистите които запалиха живи хора в музея преди 3-4 месеца.Поп-Кръстьовица, спирай със синтетиката, че заради такива като теб държавата ни е на това дередже.

    Коментиран от #7

  • 5 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десислава Димитрова":

    Много си заблудена,помисли си кой написа и изпълнява сценариите от 89 година насам. Нас ни вкараха "демокрацията" по мирно, само с един запален партиен дом, и взривен Мавзолий, а на тези които са по опорити между етнически или всякакви други между ....ски конфликти. Без значение какво е убийства, разрушения или кредити. Схемата е една и съща, само се огледай. Не е нужно да си русофил за даим разништиш прозрачния сценарий на болните мозъци които си мислят че са изключителни.

    Коментиран от #8

  • 6 Монго

    0 0 Отговор
    Четете и попивайте написаното от Десито, само тя ще ви отвори очите, нЙедни такива рукофили...
  • 7 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Калоян Петров":

    хилядите избити палестинци не са причина да бъдат избити хиляди украинци. логика ти,щом е извършена несправедливост на едно място да я извършим и на друго е доста примитивна.освен това е пълна лъжа твърдението ти че някакви фашисти са изгорили живи умишлено някакви хора!
    ако се интерасуваш от конфликта провери защо са мобилизирани и пратени в украйна чеченци?задавам този въпрос на путиновистите от доста време и след него спирате да влизате във сайта!та ще си отговоря сам.защото те са удобни за етнически прочиствания на славяни независимо украинци или руснаци при нужда!ако путин реши да инсценира кланета на руснаци в донецк има ,кой да му свърши работата!

    Коментиран от #9

  • 8 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    я си споми кой ни набута комунизма?как действаше диктатурата на пролетарята в българия и защо нямаше съпротива?след 1944 година ние загубихме изконните български ценности,загубихме морала си ,трудолюбието и устойчивостта си като народ.след 1989 година кукловодите от дс и кгб използват именно тези ,поражения в обществото ни и до днес ни държат като заложници.подобни процеси има само при нас от страните в ес понеже ние бяхме в най-силна прегръдка със ссср преди 1989 година.
    и кво се получава всички българи искаме промяна и европейски стандарт и живот,но щом путин и новия ссср се издънят и се появявате вие и с влажно кафяв език почвате да ближете задника му независимо от вкуса и миризмата там!
  • 9 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Десислава Димитрова":

    Не пиши за пратени чеченци в Украйна. Пиши за пратени мобилизирани мъже основно от малцинствата срещу сепаратистите /в това число и от нашите около 250 000 етнически българи/. Мога да ти пратя и линк, но така или иначе ти ще кажеш, че това е пропаганда на руските диверсанти. А България мълчи по този въпрос, за справка реакцията на Унгария по този въпрос...Ох, Деси Деееси...

    Коментиран от #12

  • 10 Монго

    0 0 Отговор
    Деси, какво стана с експертната оценка, относно сваления пътнически самолет...
  • 11 Монго

    0 0 Отговор
    За мен е ясно, че лично Путин с прашка от Кремъл го е свалил, ама да разберат и другите русофили, благодарение на теб за какво става въпрос.

    Коментиран от #14

  • 12 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    250000 мобилизирани българи?значи са мобилизирали и жените и децата ,а украйнската военна групировка в източна украйна според руски източници е 40000 човека ,според украйнски са по-малко.демек само българи се бият в донбас ,а останалите от мобилизираните са в оперативен резерв.аман от глупости!та чакам да ми отговорите защо има толкова много чеченци от кадировските в украйна ?защо са дошли и как?

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    холанците ще излязат с конкретни резултати ,трябва да излязат експертизите и ще има отговор,но няма да е много по-различен от досегашната информация поне според намеците на холанските политици,не случайно дъщерята на путин си събра багажа и напусна холандия ,опасяваики се от всенародната местна любов след окончателните данни!
  • 14 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Монго":

    русофилите няма шанс да разберат.те не четат и са хора без възможности,желание и култура да живеят свободно и да се конкурират,заели са удобна позиция ,че за неуспехите им е виновен лошия запад,а тоталитарното общество е тяхната мечта ,там в безметежното време на москвичите и панелките е единственото място на тяхната нирвана.
  • 15 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Не, 250 000 са всичките етнически българи в Украйна...
  • 16 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Само тъпееш, още чакам отговора ти за някоя украинска княжеска или царска династия. Помолих те без исторически фантазии, защото за това си имаме македонците. А ти писа, че аз съм бил македонец-това ти бяха доводите...

    Коментиран от #18

  • 17 Монго

    0 0 Отговор
    Ето ти линк: http://bgnews.me/киев-мобилизира-българи-от-малцинств/

    Коментиран от #19

  • 18 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Монго":

    няма царска династия на украинците и какво от това?

    Коментиран от #20

  • 19 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Монго":

    българите в украйна имат ли официално оплакване?в украйна има български организаций ,които кореспондират с агенцията за българите в чужбина и ако е имало такова насилствено мобилизиране щеше да се знае в българия и щеше да има и реакций.освен текста в този сайт ,не съм видял подобна информация другаде,освен това сайта си противоречи ,щото в тази статия обявява че мобилизирали само малцинствата ,а под нея има статия за обща украинска мобилизация.ако гледаш в тубата бойните действия и украинските войници, които се бият на първа линия ще видиш ,че там малцинствени групи няма,не така стоят нещата при сепаратистите обаче.
  • 20 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Десислава Димитрова":

    Ако се приеме тезата на украинските историци, че украинският народ е създал...Русия / в техните исторически форуми е залегнала идеята за образуване на руската народност от Киев/, но след татаро-монголското нашествие, Московското княжество след 1380 г., обединява отново руските земи благодарение на княз Дмитрий Донски. И във форумите си украинците възприемат сегашната Русия, като издънка от тяхната Киевска Рус. Прочети за Рюрик, Асколд и Дир, за Ладовското и Новгородското княжества. През 884 г. династията на Рюриковичите правят Киев своя столица. Изобщо се оказва, че украинците имат князе и царе до...1610, до смърта на Василий Шуйски, само дето ги управлявал от...Москва. Та така, нещо, като "македонския" цар Самуил, само дето се титулувал цар на българи и гърци.
    Оспамих темата заради Десито...

    Коментиран от #21

  • 21 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Монго":

    ама тва нищо не значи.половината държави по света са без история ,а такива без кралски династии има бол.наистина киевска рус е първа ,но днес това не значи нищо и българия през 700 година е била на друго място и кво от това?националното осъзнаване в европа ,което е в основата на съвременните европейски нации се създава след ренесанса,а в нашия район в който влиза и украйна през 18-19 ти век.тогава се създават параметрите на новите нации ,техните основни характеристики, червени линии и т.н. компоненти .тва дали през 8 ми век е имало украинска държава няма значение за украинската нация през 19 ти век.българската нация също е създадена в този период от българския народ ,но не само от него.основните български национални стратези ,променят компонентите ни.чети раковски,левски или ботев за конфликтите които те имат с българския народ по определени компоненти ,които се опитват да наложат в новата за онова време българска нация.демек ако трябва да обобщя с две думи днешните народи са функция на много по-скорошни процеси от разглежданите от теб и това, че украинците са създали русия не е проблем днес да бъдат различни от руснаците!

    Коментиран от #22

  • 22 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Спирам ти безплатната общообразователна програма . Защото безмислената ни двустранна полемика, затормозява останалите присъстващи в този форум. Спора ни с нищо не обогатява интелектуалното ми съзнание, дори напротив. Не е нужно да съм психоаналитик, за да си създам ясна представа за умствения ти капацитет. Успех в пропангадирането ти на "краварската", т.е. американската "ценностна система".

    Коментиран от #23

  • 23 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Монго":

    наистина трудно е да дискутираш с мен,разликата в броя прочетени книги е фрапантна.след всяко твое крушение следва обида ,но тя по-скоро ме радва понеже ясно изразява безсилието ти в аргументацията.американската ценностна система ,хубава или лоша е ценностна система и на европейците каквито сме и ние българите както по произход така и по култура.руската ценностна система налагана днес от путин не е адекватна с нашите разбирания за свобода ,толерантност,хуманизъм и т.н. житейски представи.ето защо никои българин не се стреми към русия ,а милиони наши сънародници са днес на запад ,опитвайки се да реализират живота си в адекватна според техните разбирания среда.

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Десислава Димитрова":

    Както и преди съм ти казвал,може много да си чел,но малко си разбрал.По данни на ООН.През 2013г.Русия е на второ място в света след САЩ по пристигнали на неѝна територия и траѝно заселили се емигранти. Това ,че един българин не може да работи в Русия е заради многото ограничения от Руска страна на държави, извън митническият съюз.Американската ценностна система си я пазят единствено за себе си, подкрепена от обилно печатане на долари без покритие.Да ти кажа още една новинка,скоро Руската страна въвежда златна рубла със златно покритие ,които ще купува от Русия нефт и газ ,ще трябва да го прави със златни рубли.
  • 25 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Десислава Димитрова":

    Извинявам се забравих да спомена,че през следващите 10г собственият добив на газ в ЕС. ще намалее с 45%.

    Коментиран от #26

  • 26 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хрисофор Карамфилов":

    тва със златната рубла е голям майтап,както и за притегателната русия ,дето идвали много,но всеки втори руснак се чуди как да избяга.карамфилов,провери колко руснаци са напуснали русия в последните 100 години ,давам ти такъв период за равносметка щото по-лесно ще разбереш колко е притегателна :)!тва че сега там се заселват от централна азия както и от китай ,не е щото русия е много убава ,а щото тези от централна азия и китай са на голям зор,а може да поставим въпроса и по-просто ако имигрантите в русия имаха избор пред нея и европа ,колко от тях биха избрали русия?
    златната рубла не прави икономиката по-голяма работа,тва е номер за такива като теб дето нямат и идея ,но като чуят че рублата ще е златна и изпадат в транс.в османската империя е имало златни пари в обръщение ,но империята е имала супер слаба икономика.
    ако залежите на европа намаляват ,не си мисли че тези на русия се увеличават :)!европа произвежда технологии което е ценното ,а русия като страна от третия свят богатее само от помпане на природните си богатства,а на всичко отгоре и парите дето взема ги инвестира неправилно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания