Last news in Fakti

3 Септември, 2014 15:16 1 501 8

Обама: Публичните екзекуции няма да ни уплашат

  • сотлоф-
  • ислямисти-
  • стивън сотлоф-
  • ислямска държава-
  • обезглавяване-
  • екзекуции

Потвърдиха автентичността на записа с убийството на Сотлоф

Обама: Публичните екзекуции няма да ни уплашат - 1
Снимка: АП/БТА

Публичните екзекуции няма да ни уплашат. Напротив, този ужасен акт ни обединява. Това заяви в Естония президентът на САЩ Барак Обама по повод второто убийство на американски журналист от „Ислямска държава”, видео от което беше публикувано във вторник.

Американският президент призова за обединен отговор от страна на целия свят на това „варварство”, предаде The Guardian.

Обама нарече обезглавяването „ужасяващ акт на насилие " идобави:  „Дори не мога да си представя страданията на близките на Стивън. Нашата страна скърби с тях."

Обама, който неведнъж беше критикуван, че не дава адекватен отговор на заплахите на „Ислямска държава”, подчерта, че САЩ ще продължат да се бори срещу заплахата, която представлява групировката.

"Нашата цел е да направим така, че „Ислямска държава” да престане да бъде заплаха за региона. Ние можем да постигнем това. То ще отнеме известно време и известни усилия", каза Обама. Той обеща, че САЩ няма да забравят "ужасното престъпление срещу тези двама прекрасни млади мъже".

Белият дом съобщи, няколко часа след като видеото стана публично состояние, че ще изпрати още 350 военни за охрана на американското посолство и дипломатически персонал в Ирак. Така общият брой на американските военни в страната ще достигне 820 души. От Белия дом уверяват, че тези сили няма да участват във военни действия.

Същевременно Съветът за национална сигурност на САЩ потвърди, че видеозаписът, в който боец от радикалната ислямистка групировка „Ислямска държава” обезглавява журналиста Стивън Сотлоф, е автентичен, заяви представителката на ведомството Кейтлин Хейдън, цитирана от Би Би Си.

„Разузнавателното ведомство на САЩ е проучило публикуваното видео и е установило, че то е напълно автентично”, посочи Хейдън.

По-рано семейството на американския журналист също призна достоверността на видеозаписа.

Много от неговите характеристики са подобни на тези на убийството на журналиста Джеймс Фоли на 19 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johny

    3 0 Отговор
    Ако тръгнат да те екзекутират теб, за колко ли време ще се на.ер.ш от страх?!?

    Коментиран от #6

  • 2 коко

    0 1 Отговор
    за ислямския свят само тотален геноцид. само тоталното изтребление на техните нации може да реши този проблем

    Коментиран от #3

  • 3 ани

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "коко":

    Само човек който не е с всичкия си може да мисли такива глупости !!!!!!!! Трябва да се научим на толерантност и уважение към всички религии! Жестокостта няма нищо общо с това дали вярваш в аллах, буда или Христос !!Хора с радикални виждания има ! Ако трябва всички да изтребим то трябва да започнем от образа в огледалото ти !!!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 коко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ани":

    ани,ани колко си наивно моето момиченце. толераннтноста ни доведе до тук друговерците усещат нашата слабост и се възползват.нима тия уроди са човечни или хуманни.разбра се че само с добро отношение нищо не се постига за това трябва да бъде убито и не роденото в утробата на маика му че да се реши проблема
  • 5 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ани":

    Ани,а те толерантни ли са,за тях тези дето не са мюсюлмани,просто не ги броят за хора,не било грях до се убиват насилват ,дори е похвално,всеки убил в името на Алах ,ще го чакат в рая, само 40 девици.В една зверилница думата„ толерантност„ означава смърт,това са думи на Хаѝтов.Изключвам нашите мюсюлмани от горе казаното,живели сме дълго време заедно.Имам и приятели турци винаги съм добре дошъл в техният дом както и те в моя.Имам предвид онази с чалмите брадите и калашника.
  • 6 Боби

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Johny":

    ми за колкото и ти предполагам

    Коментиран от #7

  • 7 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Боби":

    Е, малко ли е...
  • 8 ф16

    0 0 Отговор
    Дърдорко , да не мислиш че ще уплашиш исляма . Не проумя ли те ти се усмихват и ти забиват ножа в гърба .
Новини по държави: