Last news in Fakti

18 Септември, 2014 14:58 1 607 0

Цветан Василев пред журналисти: Няма да се върна доброволно в България

  • цветан василев-
  • ктб-
  • сърбия-
  • белград-
  • екстрадиция-
  • политическо убежище

Банкерът обмисля дали да не поиска политическо убежище в Сърбия

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) се яви в едно от полицейските управления в Белград, съобщи от мястото на събитието пратеникът на TV7 и NEWS7 Илияна Шишкова.

Наложената му от съда в Белград мярка за неотклонение "подписка" го задължи да се явява всеки ден в полицията за подпис. Международният му паспорт е бил иззет. Явяването на банкера пред властите слага край на спекулациите за местонахождението му.

"Предполагам моите адвокати ще кажат каква е следващата стъпка. Аз съм в официална процедура по екстрадиция. Върху мен се оказва неуправляем по своята сила политически натиск. Нямам сигурност за нищо. Чувствам се предаден от всички", коментира на влизане в управлението Цветан Василев.

Малко по-рано „Стандарт“ съобщи, че джип, бус и патрулка чакат банкера пред хотела в Белград, където се е настанил. По информация на вестника, това е „Краун плаза“, бивш „Интерконтинентал“.

Цветан Василев няма да се завърне доброволно в България и ще изчака цялата процедура по своята екстрадиция, която може да се проточи до една година, предаде Нова тв. Банкерът е дошъл в участъка в 12.30 часа местно време без охрана, само със своя адвокат. 

На въпрос на БНР дали обмисля да поиска политическо убежище в Сърбия, Василев заяви, че мисли по този вариант и все още не е решил какво да прави. Банкерът не отговори на въпроса дали се страхува за живота си.

Днес в съда един от адвокатите на банкера – Константин Симеонов, отново заяви, че от две седмици клиентът му е под сериозна заплаха, защото имало поръчка за неговото ликвидиране. Защитникът на Василев отказа да каже кой стои зад поръчката, но вчера, запитан от журналисти дали тя е свързана с Делян Пеевски, той отговори: "Най-вероятно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: