Last news in Fakti

19 Септември, 2014 18:36 938 1

Саркози обяви, че се завръща в политиката

  • никола саркози-
  • се завръща-
  • политиката-
  • президент-
  • съюз за народно движение-
  • лидер

Той ще се кандидатира за председател на своята партия Съюз за народно движение, за да се бори за президентския пост през 2017 г.а президентскил

Саркози обяви, че се завръща в политиката - 1
Снимка: АП/БТА

Бившият френски президент Никола Саркози обяви в статус на своята страница във Фейсбук, че се завръща в политиката, предаде Би Би Си.

Той е написал, че ще се кандидатира за лидер на своята партия Съюз за народно движение, която в момента е в опозиция, и това ще бъде първата стъпка да се бори отново за президентския пост в страната на изборите през 2017 г.

Аз съм кандидат за президент от моето политическо семейство“, изтъква Никола Саркози. Тези изявления слагат край на месеците спекулации, че 59-годишният консервативен политик ще се появи отново на политическата сцена.

Партийните избори в Съюз за народно движение ще се състоят през ноември. Според Би Би Си, въпреки че завръщането на Саркози в политиката е било очаквано, новината за това се смята за голямо събитие. Десният политик има много привърженици, които вярват, че енергията му би била в състояние да извади страната от сегашните й трудности.

Въпреки това Саркози си остава противоречива и неконсенсусна фигура във френската политика. На президентските избори през 2012 г. той бе победен от социалиста Франсоа Оланд и стана първият френски президент от 1981 г. насам, който не е преизбран за втори мандат. Впоследствие обаче проучванията на общественото мнение отчетоха, че левият Оланд се е превърнал в най-непопулярния френски държавен глава в съвременността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ХАРЕСВАМ ГО
Новини по държави: