Last news in Fakti

23 Октомври, 2014 12:05 1 331 0

Бащата на нападателя от Отава воювал в Либия

  • парламента-
  • канада-
  • отава-
  • майкъл зехаф-бибо-
  • стрелба

Според приятел на стрелеца, той страдал от психично разстройство

Бащата на нападателя от Отава воювал в Либия - 1
Снимка: АП/БТА

От болницата в Отава (The Ottawa Hospital) са изписани тримата пострадали при снощната стрелба в канадския парламент, съобщиха от медицинското заведение в своя микроблог в Туитър. След инцидентът бяха хоспитализирани четирима, единият от които – 25-годишният войник от почетния караул Нейтън Сирило, почина от раните си.

В. Globe and Mail съобщава, че бащата на заподозрения за стрелбата – 32-годишния Майкъл (Мишел) Зехаф-Бибо, е воювал през 2011 г. в Либия на страната на бунтовниците. Според изданието, за предприемача от Квебек Булхасем Зехаф, участвал в гражданската война в страната, първо съобщил Washington Times. Той бил задържан и подложен на изтезания.

Globe and Mail отбелязва, като се позовава на изявление на приятеля на канадския стрелец – Дейв Батърс, че младият Зехаф-Бибо страдал от психично разстройство и напоследък изповядвал екстремистки идеи. Той искал да замине да учи в Либия. Според Батърс, приятелят му започнал да говори за присъствието на „шейтана“ (дявола) в света. Странното му поведение предизвикало недоволството на вярващите в канадската джамия, където той ходел да се моли, и те даже поискали той да не посещава молитвите. Майкъл Зехаф-Бибо преминал през психиатричен преглед, но лекарите не открили нищо нередно. При нападението в парламента в Отава той е бил застрелян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: