Last news in Fakti

4 Ноември, 2014 18:58 2 430 7

НАТО: Русия придвижва войски срещу Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • сепаратисти-
  • донецк-
  • луганск

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е регистрирано придвижване на руски войски към границата с Украйна, съобщава Ройтерс.

„Ние наблюдаваме как руската войска се приближава към границата с Украйна“, отбеляза Йенс Столтенберг след срещата си с първия дипломат на ЕС за външна политика Федерика Могерини.
Той не пропусна да отбележи, че Русия, както и преди продължава да подкрепя сепаратистите, обучавайки ги и въоръжавайки ги.

Йенс Столтенберг не пропусна да припомни, че в Източна Украйна се намират представители на руските спецслужби.

НАТО смята проведените в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики за противоречащи на постигнатите в Минск мирни споразумения и по тази причина не смята да ги признава, посочи Йенс Столтенберг.

От своя страна Кремъл заяви, че признава вота в двете сепаратистки района.
Междувременно генералният секретар на ООН Бан Ки-мун на постоянното заседание на Постоянния съвет на ОССЕ заяви, че гласуването в Луганска и Донецка народни републики са достойни за съжаление и контрапродуктивни на усилията за намиране на мирно разрешение на конфликта. 

На проведеното в Киев заседание на Съвета за национална сигурност е било взето решение украинското правителство да изпрати хуманитарна помощ в Донбас.

През последната седмица Русия на три пъти изпрати конвои от хуманитарна помощ за проруските сепаратисти в Източна Украйна. По данни на Москва са доставени 300 000 т.  храни.

Държавният глава посочи, че е разпоредил допълнителни войски да бъдат изпратени в Мариупол, Бердянск, Харков и северните части на Луганск, съобщава Би Би Си. Решението е било взето на заседанието на Съвета за сигурност.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мръшляк

    3 0 Отговор
    И какво направи генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, за да прекрати братоубийствената война, освен да ръси глупости?

    Коментиран от #2

  • 2 Не на НАТО

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мръшляк":

    Нищо не направи дори когато снайперисти от нато стреляха по Майдана в Киев

    Коментиран от #4

  • 3 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор
    има малка неточност.русия не придвижва войски към границите с украйна ,а преди два дни огромна военна колона влезе в украйна от русия.изолацията на русия става все по-сериозна,а опитите и за дезинформация все по-неуспешни!
  • 4 Десислава Димитрова

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Не на НАТО ":

    това е лъжа.смехотворна при това!убииците са точно от другата страна , тези хора умряха за да бъде украйна в нато и евросъюза!те се бориха за това и ако днес бяха живи щяха да са в частите воюващи срещу руснаците!
  • 5 mitko prostashki

    3 0 Отговор
    Деси блажени са вярващите като теб,
    следя ти коментарите от няколко месеца, няма ли да спреш да пишеш простотии, не виждаш ли, че на руснаците не им пука не ти ли го доказаха най на края престани защото вече ставаш смешна ама на сериозно без да се обиждаш бе човек нищо лично.
    Дай да не се бъркаме там където не ни е работата, че ние ще си патим, защото накъдето сме тръгнали ще видим дали ще ни дават бензин и газ едва ли, а може би най- много да ни дадат самолетчета трета ръка които са малко по малки от мен а аз съм на 31г. и по този начин да не зависим от оръжейния комплекс на Русия (мерси благодаря цената не ме устройва нещо).
    Извинявам се ако съм обидил някого.

    Коментиран от #6

  • 6 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "mitko prostashki":

    мише ,пиша тук само заради такива като теб.жетви на руската измама за ситуацията в украйна и въобще за руската политика към европа и в частност към нас в бг.
    първо прави разлика между рунсаци и управляващи в русия.на руснака сериозно му пука за това което му се случва след падане на стандарта му и изолацията ,както и в нарушаването на свободите му като цяло.тва че гледаш руските национални телевизии в които пресъздават картината в други краски не отговаря на истината.що се отнася до мен аз не се бъркам на никого ,а не искам шепа путиновисти да пишат глупости и аз мълчаливо да ги подминавам.казвам мнението си и ако смяташ че не е така опонирай и ще се аргументирам за всяка написана от мен дума.ти щом си на 31 години не трябва да очакваш някои да ти дава ,а сам направи така че да получиш.русия не ни дава нищо без пари нито ни го продава евтино,което е всъщност и по-добре за нас.дали ще си купим самолети 3 та ръка или нови зависи от парите които имаме за такива и не виждам причина това да влияе на отношението ни към русия.

    Коментиран от #7

  • 7 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десислава Димитрова":

    А хапчетата, к*во стана с тях? Пак ли си ги хвърлил, да си ги взимаш редовни, ей...
Новини по държави: