Last news in Fakti

19 Декември, 2014 09:40 2 943 0

8 деца намерени убити в Австралия

  • австралия-
  • 8 деца-
  • ранена-
  • убити-
  • майка

34-годишната майка е ранена с нож и е в болница в тежко, но стабилно състояние

8 деца намерени убити в Австралия - 1
Снимки: АП/БТА

Осем мъртви деца и жена с прободни рани бяха открити в къща в северния австралийски град Кернс тази сутрин, съобщи агенция АП, позовавайки се на полицията в австралийския щат Куинсленд. Полицаите са били повикани на адрес в предградието след съобщения за жена със сериозни наранявания. Когато те влезли в къщата, намерили телата на осемте деца на възраст от 18 месеца до 15 години, а 34-годишната жена била прободена в гърдите. Тя е получила помощ в болница и е в стабилно състояние, обяснил е полицейският инспектор Бруно Асникар.

Той не е дал повече разяснения по случая, включително и за това как са били убити децата. Според него, ситуацията е под контрол и обществото не бива да се фокусира около подробностите от трагичната случка. Детективи разговарят със съседите. Все още не е уточнено какви са роднинските връзки между всяко от 8-те деца и хоспитализираната млада жена.

Лайза Тайдей, представила се за братовчедка на ранената, обаче е обяснила, че всички деца са братя и сестри, а жената е тяхна майка. Според нея най-големият брат, 20-годишен младеж, дошъл в къщата и намерил другите си братя и сестри мъртви около 11.20 ч. местно време. „Ще отида да се видя с него, защото той се нуждае от успокоение. Ние сме голямо семейство... Просто не мога да повярвам. Току що намерихме горките деца...“, казала е тя.

Улицата на местопрестъплението е отцепена и ще остане така поне още ден, съобщават от полицията. Десетки полицаи са наобиколили къщата. Трагедията идва в момент, когато страната все още не се е отърсила от заложническата драма в кафене в Сидни, когато мъж плени 18 посетители. Двама от тях и нападателят бяха убити при полицейската спасителна операция.

„Новината от Кернс е потресаваща. Всички родители знаят за какво говоря. Това е необяснимо престъпление. Сега са дни на изпитание за нашата страна“, каза в свое изявление премиерът на Австралия Тони Абът.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: