Last news in Fakti

6 Януари, 2015 09:57, обновена 6 Януари, 2015 10:12 1 166 3

Гърция да не излиза от еврозоната, обещават от СИРИЗА

  • гърция-
  • сириза-
  • ес
Гърция да не излиза от еврозоната, обещават от СИРИЗА - 1
Снимка АП

Основната опозиционна партия в Гърция „Коалиция на радикалните леви сили” - СИРИЗА обяви, че ако спечели предсрочните избори на 25 януари, страната ще остане член на еврозоната. Това се подчертава в изявление на партията по повод на „ужасяващите истории, разпространявани в Европа” за неизбежно излизане на страната от еврозоната, предаде ТАСС.

Много анализатори са на мнение, че радикалният алианс ще спечели предсрочните избори, което да доведе до евентуалното излизане на страната от ЕС. Тази теза бе лансирана от много международни медии. Въпреки това има и оптимисти, които смятат, че ако дойде на власт СИРИЗА няма да отхвърли с лека ръка нито еврозоната, нито еврото като валута.

Крайно лявата партия обещава да направи всичко възможно да убеди международните кредитори да отпишат по-голямата част от гръцкия дълг, който към момента възлизат на 322 милиарда евро.

След публикации в германското списание „Шпигел“, в които се твърди, че Берлин е признал вероятността за излизане на Гърция от еврозоната, СИРИЗА остро разкритикува гръцкото правителство на премиера Андонис Самарас за това, че „именно той е започнал кампания на сплашване” и сега „в цяла Европа се е вдигнал шум” по повод на такива изказвания.

Самарас неотдавна изтъкна, че СИРИЗА води страната до ръба на банкрута. Според него излизането от еврозоната  е единствено политическо решение на финансовите проблеми на страната.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 1 Отговор
    Я соц наглеца как клекна!
    Щял той да опрости дълговете на гърчулята, щял да не се съобразява с договорките за рестрикции... тая парцалена кукла!

    Де е пипнал социалист или комуняга и икономиката се е сринала! Тия не трябва да се допускат дори до избори.
  • 2 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    наи-лошото за един популист е идването на власт!до сега им беше лесно,да дрънкат глупости в опозиция как щели да накарат кредиторите да им опростят задълженията или как щели да ги измамят минаваики в драхми!управлението обаче изключва пожелателния момент и се налага да бъдеш кокретен.трудно се мамят субекти дето имат да ти дадaт 300 млрд. в заем.гърците уверено вървят по пътя на сърбите и дано не стигнат до същия резултат,щото много разтуриколиби ще ни са комшии
  • 3 mitko prostashki

    0 0 Отговор
    Веднъж да напишеш нещо вярно ДЕСИ!!!!
    Този път абсолютно съм съгласен с теб.
Новини по държави: