Last news in Fakti

21 Януари, 2015 12:09 1 663 1

Япония с инициатива за освобождаване на заложниците

  • япония-
  • токио-
  • заложници-
  • ислямска държава

Техният живот е топ приоритет, подчерта Шиндзо Абе. Той е на шестдневна визита в Близкия изток с повече от 100 правителствени чиновници и президенти на японски компании

Часове след отправения от Ислямска държава ултиматум към Япония за плащане на откуп от $200 млн. за двамата заложници, властите в Токио са предприели офанзива за тяхното освобождаване, съобщава АП.

В Йордания дори е кацнала специална японска част за борба с тероризма.

Японският външен министър Фумио Кишида е използвал визитата си в Лондон, за да разговаря с колегите си от Острова за разрешаване на заложническата драма, съобщават британските таблоиди. Вече е известно, че искането за откуп е отправено от добре познат глас с британски акцент. Това кара Ройтерс да спекулира, че маскираният джихадист е същият, на чиято съвест вече тежат няколко обезглавявания на западни заложници.

Фумио Кишида дори е позвънил на френския си колега Лоран Фабиюс, разкрива в. „Фигаро“.

Токио вече потвърди самоличността на двамата свои похитени граждани Кенджи Гото и Харуна Юкава, съобщи генералният секретар на японското правителство Йошихиде Суга, цитиран от ТАСС.

Премиерът на Япония Шиндзо Абе вече обеща да спаси двамата японски заложници, пленени от Ислямска държава, припомня Би Би Си. Той все пак не даде ясен отговор дали ще бъде платен искания откуп.

Техният живот е топ приоритет, подчерта Шиндзо Абе. Той е на шестдневна визита в Близкия изток с повече от 100 правителствени чиновници и президенти на японски компании.

В Йерусалим той подчерта, че заплахата на Ислямска държава е непростима. Японският премиер бил в тясна връзка с оперативния щаб. Шиндзо Абе дори обмислял да съкрати визитата си и да се върне в Токио, за да ръководи спасителната операция.

Във вторник Ислямска държава разпространи видео, от което се отправя заплаха за екзекуция на двама японци, ако Токио не плати откуп от $200 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ярослав станчев

    2 0 Отговор
    Ей ся като ги метнат нинджите с ония ми ти мечове,глей как ще хвърчат джихадистки кратуни.