Last news in Fakti

27 Февруари, 2015 18:07 2 843 9

Арестуваха 8 испанци, воювали за сепаратистите в Донбас (видео)

  • испания-
  • арестуваха-
  • испанци-
  • воювали-
  • сепаратистите-
  • донбас-
  • украйна

Всички те били членове на комунистически организации

Днес испанската полиция арестува осем души, които са заподозрени за участие в бойните действия на страната на сепаратистите в Донбас, съобщи „Ел Паис“. Към тях са повдигнати обвинения за незаконно притежание на оръжие и взривни вещества, участие в убийства и действия, противоречащи на интересите на Испания.

Операцията "Данко", в хода на която са извършени арестите, е била проведена едновременно в няколко региони на страната: в Астурия, Каталония, Естремадура, Мурсия, Навара и в столицата Мадрид. Всички задържани са на възраст между 20 и 30 години и са членове на различни комунистически организации. Публикувани са само инициалите им, като се смята, че двама от тях са 27-годишният Рафаел Муньос и 22-годишният Анхел Давийя Ривас, които фигурират като членове на батальона "Восток" в много видеозаписи, направени в Донбас и разпространени в Интернет, както и на фотокадри в социалните мрежи.

Трима от задържаните са се върнали в Испания през февруари, а последният – миналата седмица, което и подтикнало властите да ускорят операция „Данко“. По данни на полицията, за заминаване в Източна Украйна се готвела още една група млади испанци.

Аналогични полицейски операции се подготвят и в други европейски държави, за да не се допусне техни граждани да се включат във въоръжение конфликт в Украйна. Според източници на изданието, в Германия, Италия и Франция също има ядки, които са във връзка със задържаните испански поддръжници на сепаратистите.

Група испански левичари обявиха през септември, че заминават за Украйна да воюват на страната на проруските сепаратисти и да съдействат в борбата с онези, които искат „да възродят Четвърти райх в Европа“. „Радостни сме да съобщим, че тук пристигнаха интернационални бригади“, казваше се в съобщението им. Тази група сформирала Интернационалната бригада „Карлос Паломино“, наречена в памет на младия антифашист, убит от неонацисти през 2007 г. в Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С77

    5 1 Отговор
    Браво на момчетата!
  • 2 Змей Горянин

    3 1 Отговор
    Много ми е интересно колко ислямиста са арестували испанските власти? И защо от едно рутинно събитие за пореден път се фабрикува антируска пропаганда?
  • 3 999

    3 1 Отговор
    Както са тръгнали нещата ако ги осъдят днес и ги вкарат в затвора след2-3 години може да ги освободят като герой.
  • 4 ддвв

    2 1 Отговор
    хах.. от кога в испания съдят бойци срещу украинския фашизъм...

    те да с аогледат за тия с чалмите дето напълниха испания


    наемните башибузушки войници нанато ги пращат къде ли не ,, ся трима човека защитили руснаците от украйнските фашаги голям проблем стана
  • 5 ефетет

    2 0 Отговор
    смятай колко еничерси са правителствата и медиите в европа колко купени ..

    в европа нахлува ислямска вълна от всякъде а те ми бращолевят че русия била агреосора и ще напада европа ..

    хора събудете се както франция , унгария , гърция .. трябва д аизметем пасмината надупена на янките
  • 6 агент ДС

    2 0 Отговор
    "...Към тях са повдигнати обвинения...за действия противоречащи на интересите на Испания." Явно и в Мадрид има американско посолство.
  • 7 дядоЯго

    1 0 Отговор
    .ас*и льонманите, тези с шамари ще ги избия

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "дядоЯго":

    Супер герой си ве.Що не земиш да се запишеш доброволец при нацгадовете в украйна и да ги попелееш. За дебалцево си закъснял но има и Славянск и Мариупол. Върви и им разкажи играта на опълченците - мухахаха.
  • 9 simonm

    0 0 Отговор
    браво на момчетата,пишман комунисти/като български комунисти/не се бориха срещу Франко но за парици се биха за терористите,-no pasaran-XA_XA
Новини по държави: