Last news in Fakti

2 Март, 2015 21:23 2 528 22

Джон Кери: Москва да спазва примирието в Донбас

  • донбас-
  • украйна-
  • кери-
  • лавров

Русия неизбежно ще се изправи пред нови икономически санкции, ако споразуменията за прекратяване на огъня в източната част на Украйна не бъдат изпълнени.
Това заяви по време на срещата си с руският външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери.

Разговорите - първите, след като Кери обвини Кремъл в лъжа за ролята й във войната в Украйна, съвпаднаха с публикуването на доклада на ООН за правата на човека. "Не позволявайте да бъдете подведени. В Крим и в контролираната от сепаратистите източна Украйна, мъже, жени и деца бяха убити.

Те са измъчвани, изнасилвани, задържани произволно, отвличани за откуп, преследвани и гонени заради възгледите им", заяви категорично Кери.
Той се срещна в Женева със Сергей Лавров. Руският външен министър от своя страна коментира, че има осезаем напредък в прилагането на примирието и допълни, че оръжията са изтеглени от фронтовата линия в Източна Украйна.

Според доклада на ООН, най-малко 6000 са жертвите на конфликта в Украйна.
Убитите само през последните няколко седмици са стотици, а реалният брой на загиналите може да е значително по-голям. Крехкото примирие се спазва, въпреки сраженията през последните дни.

В доклада се посочват безпощадните разрушения, засягащи цивилното население и инфраструктурните обекти; "особено са пострадали жените, децата и старците.
Според документално потвърдени изчисления, от средата на април м. г. до 28 февруари т. г. в региона са загинали 5809 и са ранени 14 740 души, отбелязва ООН. 1012 души от тях са убити от 1 декември до 15 февруари.

Засега няма пълни данни за жертвите от неотдавнашните битки на летището в Донецк и край Дебалцево. Междувременно проруските сепаратисти обвиниха, че при разчистването на обломките в летището Донецк са открили труповете на близо 400 убити украински войници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    2 1 Отговор
    Много точно кери е казал че много хора са били убивани и измъчвани заради възгледите си само дето е забравил да уточни че мъчителите и убийците са от десният сектор.

    Може и да е уточнил но пък нашите пропагандаторчета случайно да пропускат.

    Факт е че света не позволява да се дават оръжия на хунтата и това е именно за да не извършват геноцид над народа от източна украйна.

    Факт е и временното примирие постигнато без участието на обанана II и кери и въпреки техните провокации и манипулации.

    Коментиран от #2, #22

  • 2 Факира

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Обанана и Кери не са избивали собственият си народ, Бай хойче !
  • 3 999999999999

    1 2 Отговор
    Руска подлога и предател на България.
  • 4 83ееее

    2 1 Отговор
    ЕТО ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ НА САЩ е няма как да ги харесаме
    https://alterinformation.wordpress.com/2013/03/19/8150511/
    https://alterinformation.wordpress.com/2014/08/17/989092829/
    https://alterinformation.wordpress.com/2013/04/06/926809302/
  • 5 сфгдхфйк

    2 1 Отговор
    тоя вече толкос втръсна и като цяло антируската пропаганда в бг ...тука тва не върви ве

    ясно ние че Русия ви е единствената пречка да поробите света и се кефим хахахахаент

    сори ама ударихте на камък с Путин .. агент на кгб , официер от кгб де, работил на терен в Германия без д абъде разкрит ... тоя човек има повече айкю от ващо цереу на куп .

    както виждате нито война помага нито санкции .нито опити з амайдани в русия

    руснаците вече ви ядаха попарата 10тина годин по времето на елцин и горбачов ...имаха късмета обаче Путин да им върне достойнството и независимоста

    Е в русия няма д а имате марионетно правителство сории хахахахаха
  • 6 Бай хой

    2 1 Отговор
    Анадолско мекере.

    В Ирак и Афганистан баят хамериканци се оказаха в чували и потеглиха с краката напред към дома.

    Доклада на ООН посочва само колко са жертвите от безумната война започната от превратаджиите в киев и терористите от нато. А това какво пропагандира амбриажа кери не е изненада за никой. Примирието в Донбас беше постигнато благодарение на изолирането на терористите от нато.
  • 7 Киро

    2 3 Отговор
    Хойчо, що, в Афганистан руснаците не са си тръгнали позорно, а?
    И напред с краката.

    Не злорадствай!
  • 8 Киро

    1 2 Отговор
    Ако продължават така, скоро водкаджиите ще се превърнат в икономическо джудже, икономиката им вече е по-малка от на Испания.

    Наздаровье, другари путинофили, скоро с рубличките ще си палите само кюмбетата.

    Коментиран от #10

  • 9 Бай хой

    2 1 Отговор
    Точно на днешният ден само един дпс-ар може да говори така за освободителката ни.

    В Афганистан Руските войски бяха извикани от законното правителство. В същото време тайно цру даваше оръжие и обучаваше опозицията в тероризъм и това се смята за официалното начало на съвременният тероризъм.

    Колко прозорливо Левски е казал че този който се опитва да ни освобождава от измислени врагове всъщност иска да ни пороби като е имал в предвид агресията на сащ в Европа и в частност нахлуване на окупационен корпус на територията на България. По точно на Ново село, Безмер, Айтос.

    Русия само е изпълнявала миротворчески мисии в България като през 1878 година ни е освободила от турско робство и е създала Българската държава. През 1944 година Червената армия отново освобождава България от хитлерофашизма и почти цяла Европа от черната чума фашизъм.

    Коментиран от #12

  • 10 Истината боли

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    Киро, с Българската икономика голям подем от както се появиха американските съветници!!!
    Цъфтите от всякъде! Грижи се за "баба и дядо", че без тяхната пенсия си "жив труп"!
    Лижете им задниците на американци и в Ирак загинана наши момчета и още ще мът за американски интереси!
    Че и "Евтина" АЕЦ ще ви построят, че цял живот не можа я изплатите!

    Коментиран от #11

  • 11 Киро

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Истината боли":

    Българската икономика е в това положение, защото точно вашите, мили комунистически другари и техните чеда и родственици продължиха да управляват след 89-та!

    Тия клишенца, че след 89-та управлявали американски съветници си ги задръж за пенсионерския клуб на Атака!

    Другите ти глупости няма да коментирам, липсата на смислова и друга връзка е потресаваща!
  • 12 Киро

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Русия само е изпълнявала миротворчески мисии в България като през 1878 година ни е освободила от турско робство и е създала Българската държава. През 1944 година Червената армия отново освобождава България от хитлерофашизма и почти цяла Европа от черната чума фашизъм.

    ==============

    Хахаха, брътвежи на умствено болен индивид!
    И каква миротворческа мисия изпълни Русия, която след Съединението ръчка султана да ни нападне?
    Или нападението на Русия над България заради Добруджа през ПСВ?
    Или как руските "миротворци" ни грабят и изнасилват по време на ВСВ?

    Да им благодарим, че спасиха България от европейско бъдеще за половин век, а през това направиха хората мързеливци и крадливи, така ли?

    Няма нито един български патриот, който да е русофил!
  • 13 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор
    кери казва очевидното.русия има два варианта да спре с конфликта в украйна ,да върне крим и да падне изолацията и,втория е да задълбочава конфликта и да изпадне в цялостна изолация.за сега руснаците избират второто водени от царя -император ,който за да запази значимостта си и да уневини себе си за грешките през времето на своето управление изиграва най-чуствителната карта за руския народ,а именно картатата с врага и непогрешимия водач ,който ще го победи.днес путинофилите в русия пеят песента има путин има русия ,подобно на тези от времето на сталин.когато един ден си замине ,ще лъснат престъпления в чудовишни размери и пак най-потърпевш ще е руския народ.
  • 14 Бай хой

    2 0 Отговор
    То май в действителност кери дава оръжия на фашизоидите и затова вашингтон изпадна в изолация при подписването на примирието и не ги допускат да се месят на нормандската четворка.

    Деси казва се Автономна Кримска Република и не е собственост нито на потрошенко нито на каламойски нито на нацгадовете.

    Както се вижда при налагането на примирието вече и Харковска и Запорожка и Днепропетровска и Одеска и Херсонска области взеха да се надигат против фашисткият гнет на киев и марионетките.

    Украйна няма никакво бъдеще в ЕС най малкото защото нямат никаква индустрия която би произвеждала каквото и да е за ЕС и там да се купува. От друга страна ЕС има свръх производство на селскостопанска продукция и украйна вече се оказва в положението на България - на дъното на блатото. Територия която трябва да бъде обезлюдена за да не конкурира великият и демократичен запад.
    Вече се внедряват планове от типа на ран-ът и така наречените реформи за разрушаване на държавата.

    Коментиран от #15

  • 15 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    байко,поне едно изречение да имаше вярно в това дето си писал ама няма.крим бе част от украйна докато бе анексиран от русия силово.този факт е признат от целя свят.кримчани ако толкова много искат да идат в русия си има начин без зелени човечета и идиотски референдуми по путински.след като се върне към украйна ,населението там нека си избира,но това трябва да стане свободно с независими наблюдатели и да има време всеки да избере,а не от днес за утре.що се отася до останалите ти изречения за ес и украйна.ти байко нямаш право да решаваш вместо украинците дали имат място в ес или не ти ако си българин утре може да си против приемането им,но в ес такива като теб са като белите магарета ,малко и никои не ги слуша!

    Коментиран от #18

  • 16 Киро

    1 2 Отговор
    Хойчо тролът пак се опитва да залее форума с умствените си пръдни.

    Несвързани сентенциийки, лишени от смисъл и набързо продиктувани от свръзката му в Атака.

    1. Оръжията на Украйна са видно какви - руски. Ако американците бяха дали, щеше джуджето да оквичи света.

    2. "фашисткия гнет" е желанието на един народ да спре да робува на водките! Но нееее, всеки, който не ще да е роб е фашист! И бендеровец. И гей. Жалка московска пропаганда за умствено слаби индивиди.

    3. Бъдещето на Украйна в ЕС е много по-добро, отколкото бъдещето и в групичката, наречена Евразийски съюз. Украинците вече се убедиха какво е да бъдеш с втората група и твърдо казаха НЕ. (как така, нали е било много хубаво?!?

    4. България е на дъното на блатото от гледната точка на разни индивиди, свикнали наготово да получават срещу това, че се почесват по цял ден. И по-добре на дъното на Европейският съюз, отколкото в челото на Евразийския!

    Хойчо, отивай за нови инструкции и този път по-сериозно, да не ставаш пак за смях.

    Коментиран от #17

  • 17 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Преди 89година никой не чакаше на помощи и всички работеха до колкото си спомням.
    А за пиянството ела на черноморието и сам ще разбереш кой е по пиян и дрогиран от славяните и западноевропейците. Те Западноевропейците пият като свини до припадък и след като изтрезнеят пак пият.
    Бъдещето на украйна го видяхме гражданска война започната от прозападните марионетки и фашизоидни образувания. Инфлация, безработица, фалити , а така наречените реформи още не са започнали.

    България е на дъното защото Българската индустрия, селскостопанство, наука бяха умишлено фалирани за да не конкурират западните и да бъдат източени първо квалифицираната работна ръка и сега природните ресурси.

    Сега тече ислямизиране и въвеждане на терористи чрез така наречените бежанци за да се оправдае вкарването на окупационен корпус.

    Плюеш Евразийският съюз но ако погледниш ще видиш че страните в него са далеч далеч пред България по всички показатели. И това е в последно време защото в миналото сме били преди тях.

    И ЕС не ни е виновен за националната катастрофа а националните предатели които единствено гледат да крадат и да получават жалки подаяния ат ЕК. Това са
    герб-ндсв, дпс, бсп, рб,нфсб. И престъпната протестна мрежа.
  • 18 раптор

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Деске! 1995година в крим избраха президент, след което от киев го свалиха... Чакаме МН17! Така поне да кажат каква ракета го е свалила, че е доста несериозно 1 година да не могат да установят и да има още чаркове в украйна!

    Коментиран от #19

  • 19 Десислава Димитрова

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "раптор":

    рапторе,в чечня 91 година избраха президент,помниш ли как постъпи русия тогава?ще ти припомня изтри грозни от лицето на земята,а после изтрепа стотици хиляди цивилни в продължение на 24 години и въпреки това никой не я обвини в агресия щото това по международните закони е руска територия.сега за същатата ситуация в украйна ,квичиш.
  • 20 Киро

    1 2 Отговор
    Хойчо, гледам бързо си притичал за инструктаж.

    Поне вече е ясно и сам си призна на чия партия си симпатизант, от всички изброени предатели липсва Атака. Без коментар за симпатизаните на Атака и умствения им багаж. И без това няма да разбереш.

    Хайде сега да оборим една по една новите ти опорни точки:

    1. Преди 89-та никой не чакал на помощи (каквото и да значи това) - тогава ВСИЧКИ бяха на помощи. Или заплата от 180 лева, стигаща за 10 кг. луканка или за малък касетофон е била супер, а?

    2. За пиянството не говори, че ставаш за смях. Твоите идоли са постоянно пияни, те го смятат за част от своите традиции дори, а Ханс се напива през 2те си седмици отпуска, през другото време бачка. Кой е алкохолика тука, а?

    3. За "фашизоидните" образования вече ти обясних - това е желанието на един народ да спре да робува на господарите ти. И независимо как ще ги наричате ти и нещастната путиноидна пропаганда, те НЕ ВИ ИСКАТ. Никой нормален човек не ви иска!

    4. Инфлация, безработица и фалити има във всяка държава, троле.

    5. Само да ти кажа, че всеки завод, който беше конкурентноспособен, работи и днес. Поддържаните на мускули и дотации умряха. Това е нормално, носител на прогреса, не си ли конкурентен си дотам. Но ви е по-лесно някой да ви хрантути, нали? Наготово.

    6. Едно от хубавите неща на ЕС е свободното движение на трудов ресурс - можеш повече - получаваш повече и избираш къде работиш. Тия глупости с "източването на квалифицирана работна ръка" само за митингчетата си ги запази.

    7. Някаква умствена пръдна за ислямизация и окупационни корпуси си сътворил, хайде първо вкарай някакъв смисъл и после скимти.

    8 . Ето класацията по БВП на глава от населението (по покупателна способност)
    60 Russia 18,100 2013 est.
    67 Belarus 16,100 2013 est.
    72 Bulgaria 14,400 2013 est.
    74 Kazakhstan 14,100 2013 est
    Гледам, тия евразийци нито са цъфнали, нито вързали, да не говорим, че доходите им основно идват от добив на суровини, подобно на всяка африканска икономика. Ама иначе са "далеч напред", нали?

    Тичай сега да се оплачеш да чичко Болен, че тука някакъв ви разкрива глупостите на опорните точки!

  • 21 ггггг

    0 0 Отговор
    ВИЖТЕ КАКВО ЗАГРАБИХА АМЕРИКАНЦИТЕ В УКРАЙНА - вече двама сенатори притежават нафтогаз http://vbox7.com/play:de3242986e

    И ето защо южен поток им прече http://vbox7.com/play:c89950890e
  • 22 верт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    1. в Сирия Башар Асад ударжа на американския франкенщайн,,ислямска държав,, ...Путин го въоражава и финансира ...янките не можаха да свалят режима и да махнат руските военни бази от Сирия....

    2.В Украйна вместо д анаправят бази на Нато на Крим ...Путин го вкара в Руската федерация ..хахахха и прави военен парад там ...

    3.В Украйна вместо янките да заграбят индустрията и ресурсите.. най индустриализираната източна Украйна със заводите и ресурсите сега се казва НОВОРУСИЯ ..ХАХАХАХА пак не им минаномера скоро и там ще празнува Путин военен парад

    4 В Украйна само бедния изгладнял западна Украйна ще остане сега з аназиданеи като бреме на ЕС и Амрика ...да видяат ся ко ги чака колко ще разцъфнат под бутуша на ЕС ....само след година две и ще се молят на Путин да станат част от Руската федерация пак, като огладнеят като нас като цървули.