Last news in Fakti

28 Февруари, 2015 18:20 2 821 8

Проф. Станчев: Немцов може да е убит, за да не бъде решен конфликтът между Русия и Украйна

  • борис немцов-
  • убит-
  • москва

Борис Немцов наистина е бил мостът между Русия и Украйна и сега този мост е разрушен, каза преподавателят в Харковския университет проф. Михаил Станчев в интервю за предаването „Конструкция“ по БНР.

Наистина Немцов имаше много добри връзки с украинския политици и се опитваше да намери някакво решение за разрешаването на конфликта и да бъде посредник между Русия и Украйна. Може би това обстоятелство, че беше лидер на опозицията и човек, който имаше влияние и сред украинските политици и за да не постигне успеха да се неутрализира конфликтът, беше предприет този терористичен акт, обясни проф. Станчев.

Най-вероятно няма да се разбере кой е поръчал убийството на Немцов, смята още той: Тези, които  са го застреляли – те вече са  мъртви.
Според проф. Станчев, проблемът в Украйна е повече политически, отколкото военен. Естествено, страните могат да се договарят да спрат да бомбардират, да си оттеглят войските  и т.н., дори да се въведат миротворчески сили. Посланието на книгата, която публикувахме с един от основните критици на Кремъл е, че  може би светът още не разбира, че де факто ние сме пред Третата световна война, отбеляза ученият.

Убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов е било внимателно планирано, заявиха следователите по случая. Според тях на тази мисъл навежда мястото, избрано за престъплението, както и фактът, че убийците са били запознати с придвижването на жертвата.
Следствието смята, че Немцов е застрелян с пистолет Макаров. На местопрестъплението са намерени шест гилзи на различни производители.

Немцов, който е опонент на президента Владимир Путин, беше показно застрелян в центъра на Москва в петък около полунощ.
Междувременно бе съобщено, че властите в Москва разрешават провеждането на похода в памет на убития. По-рано опозиционните лидери отмениха планирания протестен митинг. Маршрутът на похода ще премине през центъра на Москва и през моста, където бе застрелян Немцов. Властите разрешиха в шествието да участват до 50 хиляди души.

Президентът на Русия Владимир Путин увери, че ще бъде направено всичко възможно организаторите и извършителите на убийството на Борис Немцов да понесат заслуженото наказание. По думите на руския президент Борис Немцов е оставил своята следа в историята на Русия, в политиката и в обществения живот. "Той заемаше важен пост в трудния преходен период за нашата страна. Винаги открито и честно заявяваше своята позиция и отстояваше гледната си точка", посочи Владимир Путин.

Мемориал от цветя се издига в центъра на Москва, където късно снощи беше показно разстрелян опозиционният лидер Борис Немцов и където стотици хора продължават да прииждат за да запалят свещ и да почетат паметта му.  

Руската опозиция е потресена и шокирана от показното убийство на един от своите лидери в центъра на Москва в близост до Червения площад. Това убийство е истинско кощунство, заяви омбудсманът на Русия по човешките права Елла Панфилова, която дълги години е познавала Борис Немцов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    2 1 Отговор
    Краварите почнаха да си чистят протежетата,така с 6 куршума 2 заека.
  • 2 ддфгхх

    2 0 Отговор
    Истината е че немцов вече е бил в управлението още в началото на перестройката и участвал в грабителството ... и беше изритан от парламеннта от народа ..като нашия Костов.. Русия го мрази -партията му има 2-3 % извън парламента е..

    На никой не му пука че някой го е гръмнал.. все едно ние да ревем че някой грумнал Луканов или Костов..... медийни истерии пак американска пропаганда ..то няма з ако да се плюе по Русия е създадаха си повод пак хахахах

    Путин пък д апоръчва някав политически труп който дори не е в политиката и парламента хаха смешно

    ама ако не си запознат и четеш американската пропаганда ще останеш с впечатление че тоя немцов едва ли е не е на 2ро място по рейтинг след Путин ....Путин 85% Немцов 70 % ХАХАХА оф оф оф
  • 3 сдфгх

    2 0 Отговор
    тва показва само че цру и сащ са готови да си ликвидират собствените отрочета които са суздавали д аподяждат руската федерация отвътре..жертват ги като пешки за да напишат няколко заглавия като антируска пропаганда след тях по западните медии.
    това и сигнал към тия фашисти и лекета в Украйна да слушат какво им казва вашингтон или ги 1ака и тях коршум ако не продължат безумната война с Русия
  • 4 ффгхх

    1 0 Отговор
    КОЙ УБИ НЕМЦОВ според бившия зам.финансов министър на САЩ, икономист и журналист Пол Крейг Робъртс
    https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/01/929491512/

    Коментиран от #5

  • 5 999

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ффгхх":

    Сега неграмотниците и него ще го изкарат комунист , фашист и какъв ли не.
  • 6 срт

    1 0 Отговор
    хахахахаха Големият Руски опозиционер Немцов 40 000 на траурното му шествието днес в Москва 12 милионен град. Все едно в 12 000 град да излязат 40 човека на ротест хахахаха.

    за справка Варна -500 000 град искара над 15 000 на протестите срещу БОКО

    Това е процента който е против Путин - нищожен само платените американски лакеи под половин % жалка картинка

    все едно ние да ревем за опоскалите България ,,демократи,, Луканов, Желюю, Костов, Костов и Плевню
  • 7 дфг

    0 0 Отговор
    Американците много удариха на камък с Путин .. Агент от КГБ , офицер при това, работил е на терен в Германия доста без да бъде разкрит .. просто такъв лидер в света няма .. тоя така държи службите и армията на Русия ..че нито война го събаря нито санкции нито опити за майдани в Русия хахахахахах

    е сори Янки ама в русия няма да имате марионтно правителство хихихи

    Руснаците ви сърбаха попарата 10тина години по времето на пияниците Горбачов и Елцин но имаха късмета Путин д аим върне суверинитета и самочуствието ---85 % процента подкрепа как е а хахахах
  • 8 ртр

    0 0 Отговор
    "Медиана": Обществото няма доверие в управлението.

    Образът на Русия като агресор, а САЩ и НАТО като радетели на мира, справедливостта и демокрацията не издържа критиката на общественото мнение. Отговорността за събитията в Украйна се открива в много по-голяма степен в САЩ, отколкото в Русия - без последната да е оневинена изцяло, посочи социологът. Съответно нагнетяването на напрежение в отношенията с Русия засилва анти НАТО настроенията, посочи Колев.

    Според 33 на сто при евентуален конфликт НАТО-Русия България трябва да напусне блока, а според 9 на сто - че страната ни трябва да остане в алианса. За бази на НАТО в страната се обявяват 14 на сто, против са 52%.