Last news in Fakti

4 Март, 2015 17:58 3 260 11

Ген. Ходжис: 12 000 руски военни се бият за сепаратистите в Донбас

  • фредерик бен ходжис-
  • руски военни-
  • сепаратистите-
  • донбас

Още 50 000 чакали в готовност край руско-украинската граница, твърди командващият сухопътните войски на САЩ в Европа

Ген. Ходжис: 12 000 руски военни се бият за сепаратистите в Донбас - 1
Командващият войските на САЩ в Европа генерал-лейтенант Фредерик Бен Ходжис (вляво). Снимка: АП/БТА

Командващият сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Фредерик Бен Ходжис заяви, че според оценки на американските военни, на страната на сепаратистите в Донбас воюват около 12 000 военни от руската армия, съобщиха „Ройтерс“ и РИА „Новости“.

В изявление в Берлин Ходжис посочи, че сред тях имало военни съветници, оператори на военна техника и т.н., а още 50 000 руски войници се намирали в близост до руско-украинската граница.

Киев и Западът нееднократно са изтъквали, че в Украйна има руски войски, докато Русия чрез своите Министерство на външните работи и Министерство на отбраната методично отрича обвиненията.

По-рано генерал-лейтенант Фредерик Бен Ходжис беше обявил, че американската армия има намерение да започне тренировки с украински военни през март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сдфгхй

    3 0 Отговор
    "Медиана": Обществото няма доверие в управлението.

    Образът на Русия като агресор, а САЩ и НАТО като радетели на мира, справедливостта и демокрацията не издържа критиката на общественото мнение. Отговорността за събитията в Украйна се открива в много по-голяма степен в САЩ, отколкото в Русия - без последната да е оневинена изцяло, посочи социологът. Съответно нагнетяването на напрежение в отношенията с Русия засилва анти НАТО настроенията, посочи Колев.

    Според 33 на сто при евентуален конфликт НАТО-Русия България трябва да напусне блока, а според 9 на сто - че страната ни трябва да остане в алианса. За бази на НАТО в страната се обявяват 14 на сто, против са 52%.
  • 2 ере

    3 0 Отговор
    с тия анти руски публикациии не хващате дикишшшшш

    не разбирате че повече намразваме америка и нато с ия антируски публикациии и кор фишеци
  • 3 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    очевидното няма как да се нарече по друг начин.освен тези 12000 веоенни се бият и огромен брои доброволци от русия,а и се въоражават .после путин излиза пред света и прави хората на глупаци подобно на съветските лидери от преди 25 години.големия маитап бе как лично той обясняваше за заблудените руски десанчици или, че шахтьори и селяни превзели дебалцево :)!
  • 4 ертъ

    1 0 Отговор
    Путин обяснява по сущия начин ...както янките обясняват официалното присъствие на техни сенатори на майдана и иприсъствието на английски и американски инструктори

    тъй чеее няма как да се заблуди света че Путин е агресор
    Н е е отишъл той да променя политическата система в Канада ил мексико до САЩ а обратното
  • 5 Gan4o

    1 0 Отговор
    Тези приказки на евреиските американски п...си сме ги слушали много пъти Все някои им е крив все са миропазители и демократи В Ирак в Либия вСирия преди Ливан Виетнам и къде ли не още Резултата е налице Скапване на държавите милиони без дом стотици хиляди загинали Сега отново се заиграват с Украина Просто смърдят от всякъде мелези САЩ Дано има скоро пак 11 септември за да им напомни че не са извънземни Това което създадоха толкова години то ще им смачка държавата скапана Ал Каида сега Идил това им са отрочетата
  • 6 Pan4o

    2 0 Отговор
    .... аз викам генерала да покаже снимки и видеа с придвижването на техниката и войската от русия ...нали големи технологии имат...да покажат....е не показват....еми нема верваме
  • 7 FCK

    1 1 Отговор
    Снимки и видео за руско участие в Украйна има бол вкл. и във Факти, но като ги показват ревете че били фалшиви.
    #1
    Какво се опитваш да внушиш със статистиката на Медиана в която умишлено си пропуснал, че основната група от 58% са колебаещи се? Статистиката е предположение, което може и да е с поръчани резултати. Видяхме точно Медиана какъв процент даваха на БСП преди последните избори - над 21%, а какъв реално получиха комунетата - 15%! На последните избори се видя докъде я докараха партиите с проруска пропаганда и антизападна истерия - БСП и Атака: тотален срив спрямо предишните избори - от 26,6% на 15,4%, и от 7,3% на 4,5%. Честито!
  • 8 Бай хой

    1 0 Отговор
    Терористите от нато се опитват да вкарат официално войски в украйна и пропагандата им работи активно по набавянето на обективни причини за това. Естествено на тая въдица се хващат само уроди които искат да бъдат лъгани за да оправдаят пред себе си агресивните действия на терористите от вашингтон. Терористите дори и не се опитват да представят някакви аргументи или доказателства. Важно е да върви злостна пропаганда и да се разрушават икономическите връзки в Европа.

    Над въздушното пространство на Русия бяха допуснати украински военни и след като облетяха огромни пространства се произнесоха че дори и на територията на РФ не се забелязват струпвания на военни формирования.

    Но който иска война не се интересува от истината. Виждаме че конфликта в Европа се отразява добре на изпадналата в криза сащ и те ще подклаждат конфликта до последно. Само че това забавя дълговата криза но не я отменя и съвсем скоро дори и хамериканците ще разберат кой крив кой прав.
  • 9 верт

    0 0 Отговор
    Путин обяснява по сущия начин ...както янките обясняват официалното присъствие на техни сенатори на майдана и иприсъствието на английски и американски инструктори

    тъй чеее няма как да се заблуди света че Путин е агресор
    Н е е отишъл той да променя политическата система в Канада ил мексико до САЩ а обратното
  • 10 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Да та ....... у генерала и да ви пикам на идиотските оценки.Ако се биеха 12000 руски военни на страната на ДНР и ЛНР до сега Киев 3 пъти да е превзет бе.Ма то мисленето е трудна работа,не е като наизустената пропаганда.

    Коментиран от #11

  • 11 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ярослав станчев":

    и тва как го реши?освен това на путин не му трябва киев ,а нестабилност в украйна.ако превземе крим разходите ще му хфръкнат ,той и при сегашната ситуация ще фалира до лятото.