Last news in Fakti

20 Март, 2015 09:41 1 029 1

Гърция ще представи пред ЕС нов пакет от реформи

  • гърция-
  • дълг-
  • ес-
  • реформи-
  • банкрут

Пробивът е бил направен след маратони разговори между гръцкия премиер Алексис Ципрас, германския канцлер Ангела Меркел и останалите лидери от Еврозоната

Гърция ще представи пред ЕС нов пакет от реформи - 1
Снимка: АП/БТА

Лидерите на ЕС и Гърция са се договорили в  близките дни Атина да представи пакет от нови  мерки за реформи срещу отпускането на поредния  транш, съобщава порталът Юроактив.

Пробивът е бил направен след маратони разговори  между гръцкия премиер Алексис Ципрас, германския  канцлер Ангела Меркел и останалите лидери от  Еврозоната, съобщава Би Би Си.

Анализатори очакват и в петък в рамките на Срещата  на върха на ЕС да продължат разговорите за  дълговия проблем на Гърция, коментира Ройтерс.

Това не попречи на Алексис Ципрас да заяви, че е  много по-оптимистично настроен след вчерашните  разговори.

Той разговаря на над 3 часа с френския президент  Франсоа Оланд и Ангела Меркел.

Тя описа срещата като "добра и конструктивна",  въпреки това предупреди, че "всичко трябва да бъде  завършено бързо и всеки трябва да свърши своята  работа".

"Гръцкото правителство трябва да поеме пълна  отговорност за реформите и да представи списъка с  тях в следващите дни." - заявила Меркел.

След срещата европейски икономически експерти изразиха мнение, че досегашният курс на икономии и реформи в Гърция е единственият начин да се контролира националният бюджет и да се запази стабилността на еврото. Други пък настояват за повече публични инвестиции, с чиято помощ Атина сама да се измъкне от дълговата криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йийи

    0 0 Отговор
    Реформа nomer 1 : вие пращате 10 милиарда , ние ги изяждаме и изпиваме . Тук следва реформа номер 2 : сега ни пращате 15 милиарда , защото с предните 10 едвам изкарахме половин година .
    Гати мръсния ЕС . Не ще да помогне с 20 милиарда на бедните Гърци , който живеят в бедност и мизерстват . Ако няма много пари ще ги разберем . Но пак могат да пратят 20-30 милиарда , ей така колкото за насъщния да има .