Last news in Fakti

15 Март, 2015 17:52 3 335 4

Гърция няма пари за пенсии и заплати

  • гърция-
  • ес-
  • заплати-
  • пенсии

Гръцките власти се опасяват, че в края на месеца няма да имат средства, с които да платят пенсии и заплати на държавните служители. Това съобщи гръцкият премиер Алексис Ципрас на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. Последният заяви, че премиерът на Гърция ще бъде трябва да убеди Еврогрупата и Европейската централна банка, че е готов да проведе нужните реформи. Шулц и председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер са посъветвали Ципрас да изпрати писмо до Еврогрупата, в което да заяви, че продължава с реформите.

На 7 март министърът на финансите на Гърция Янис Варуфакис изпрати такова с план за първоначалните реформи. Той включваше 7 пункта: създаване на Икономически съвет, повишаване на средствата в сферата на държавните приходи при разработването на бюджета, създаване на корпус от инспектори за борба срещу укриване на данъци, подобряване на законодателството относно урегулиране на просрочените заложения, реформа в сектора на хазартните игри, борба с държавната бюрокрация и подобряване на бизнес климата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ато гос

    0 0 Отговор
    Плевньо веднага да прати един отчет за българските пенсии. Онея като видят че хора в ЕС, живеят с 90€ на месец и няма да се оплакват.
  • 2 Мама ви циганска гръцка

    0 0 Отговор
    Тия цигани гърчолята няма ли да спрат да се оплакват и да почнат да работят?! Никой не им е длъжен да ги хрантути, кво си мислят, че целия свят им е длъжен да им плаща вечно?!
  • 3 До Десислава

    1 0 Отговор
    Да дойдат в България да живеят на "социални" помощи!
  • 4 DJKJ

    0 0 Отговор
    Така е като тези живеят с изкуствено завишен стандарт.
    Да направят заплатите като у нас - 100-200лв и пенсиите по 20-30лв и ще са ОК. Тея живеят на наш гръб от години - заради тях сме зле!