Last news in Fakti

2 Април, 2015 10:46 1 985 0

Задължителна паспортна проверка по европейските летища?

  • проверки-
  • паспортни-
  • летища-
  • задължителна-
  • germanwings
Задължителна паспортна проверка по европейските летища? - 1
Снимка: АП/БТА

След катастрофата със самолета на Germanwings е създадена германо-френска  работна група, която подлага на преоценка правилата за сигурност, съобщава вестник „Билд”. 

Проверява се необходимостта от заключване на пилотската кабина, мярка, въведена след 11 септември по цял свят.

Групата експерти трябва да излезе с предложение дали тези правила не трябва да отпаднат. Освен това германското вътрешно министерство  обмисля предложение за връщане на  задължителната паспортна проверка летищата  по  вътрешните граници в Европейския съюз, включително и в шенгенското пространство.

След падането на границите в шенгенското пространство самоличността на пасажерите не се проверява систематично. Ако някой от пътниците преотстъпи билета си на друг, в системата остава името на първия пътник.  Това, според германския вътрешен министър Томас де Мезиер, е огромен проблем на сигурността. Според него е много важно да се знае кой фактически се намира на бордна на самолета. Освен това германският вътрешен министър  настоява за подобряване на обмена на информация за пасажерите със страни, които не са членове на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: