Last news in Fakti

8 Май, 2015 09:57 2 628 14

Сърбия: Няма да строим „Турски поток“

  • турски поток-
  • сърбия-
  • газ-
  • южен поток

Строителството на газопровода „Турски поток“ на територията на Сърбия е невъзможно. Това заяви в интервю за „Интерфакс“ президентът Томислав Николич.

„Аз смятам, че реализацията на „Турски поток“ е невъзможна и ние не можем да получаваме синьо гориво от това трасе“, отбеляза сръбският държавен глава.

Николич припомни, че отказът на Русия от „Южен поток“ може да бъде проблем за Сърбия, защото Белград е залагал на газопровода за гарантиране на енергийната сигурност на страната.

Посланикът на Сърбия в Москва Славенко Терзич заяви, че страната му е заинтересована да участва в „Турски поток“, но този въпрос се намира в процес на разглеждане.

През декември 2014 г. по време на своята визита в Анкара руският президент Владимир Путин обяви края на „Южен поток“ и неговата замяна с „Турски поток“.

В четвъртък РБК съобщи, че през декември 2016 г. ще тръгнат и новите доставки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кексчо

    0 1 Отговор
    Трябва да се прати нота до Путин, за да се възобнови Южен Поток...
    Това е единственият изход. Ако се смили бащицата и каже че ще има Южен през БГ - ще празнуваме до полуда.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "кексчо":

    Какъв бащица ще се смилява бе,да си държи скапания поток,на никой тук не му е притрябвал. Има си тръба през Украйна,готова и изплатена.И плюс това България до 2019 ще има собствен добив и износ,както направи Румъния и ще и трябват тръби за износ,а не руски боклуци за пълнене гушите на комунягите

    Коментиран от #3, #6

  • 3 СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Бре много си разтропан бе ти за тръбите знаеш ти да неси канен на някоя среща между Обама Меркел Франсоа Олан и Деивид Камеран всичко ти е ясно . Я по-добре ни светни за 9 Май имало ли е капитулация на нациска Германия или е било мираж.

    Коментиран от #4

  • 4 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "СССР":

    Имало ли е окупация на източна Германия или всичко е било мираж,фантом.....

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стратокастър":

    Неграмотнико цяла Германия е окупирана след ВСВ и за най-тъпите Източна германия бе освободена през 1989година за разлика от другта която и до днес е окупирана от терористите от нато и затова меркел се съобразява с окупаторите.

    Коментиран от #7

  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Комунист е боко тиквата, а собствен добив има Саудитска арабия и Кувейт, но някой трябва да обясни на кухите лейки че добив има само там където има залежи. Природният газ е природен защото не се произвежда, той се ДОБИВА от там където съществуват залежи.

    Има си тръба през украйна но тя е построена от други и през нея ще минава което им пуснат и ако им пуснат. Само тъпаците могот да допуснат че някой ще докара до тук скъп норвежки газ и обратно да го нагнетява към европа.

    Коментиран от #11

  • 7 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Цялата Германия беше окупирана но за Западна Германия имаше план "Маршал" За източна Щази !Всички източно германци искаха да избягат в Западна Германия /защо ли /но ги разстрелваха като кучета /по Руски образец/?

    Коментиран от #8

  • 8 СССР

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "стратокастър":

    но ги разстрелваха като кучета.Е И КАКВО ? Малката Ани била разчленена и сготвена ТОГАВА Е ИМАЛО ВОЙНА А СЕГА ?

    Коментиран от #10

  • 9 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    сърбите имат един лаф:пази Боже гърция да те храни ,а русия да те брани :)!само че в последните години нещо забравиха тази поговорка и понесоха толкова плесници по вратлето ,че замязаха на камили:)!
  • 10 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "СССР":

    Имаше воина но "студена"!45 годинки вместо да си оправяме държавата се занимавахме с марксизъм ленинизъм и се чудехме как да угодим на руснаците? А за малката Ани че е била разчленена и сготвена най вероятно извършителя е следвал славните стъпки на великия руснак Чикатило?
  • 11 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Много си назад с добивите байо,Румъния вече обяви че има добив за половин Европа,следващата е България,да не говорим,че ще има терминали в Гърция и Хърватия.Ти що мислиш ,че сърбите се дръпнаха,дойде им акъла,че тоя газ дето руснаците уж щяха да им докарат щяха да си го навират дето слънце не огрява.Какво и откъде ще пускат руснаците ще каже тоя който плаща,а не московски номенклатурчици.Ако искаш ограмоти се малко:
    http://3e-news.net/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8/%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB-%D0%B2-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0_43185

    Коментиран от #13

  • 12 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Турците получиха евтин газ,по-евтин от колкото ни го продава компанията която вади българска газ от Галата.Гърците получиха авансово 5 мил. В Македония от 2 месеца се строи тръба с руски пари.Време е и сърбите да се попазарят,Николич отива на парада,сигурно не е за да гледа само военната техника.

    Коментиран от #14

  • 13 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Румъния добива петрол още от преди сто години и това че тиквите сега са чули си е техен проблем. Още през ВСВ съюзниците бомбардираха петролните кладенци в Румъния и това няма нищо общо с България.

    Дори и ако предположим че се открият колокото и да е фантастично някакви залежи, то националните предатели ще ги отдадат на концесия и ние ще копуваме на най-високите цени.

    Доказателство са тецовете които след терористичната окупация на сащ ни продават тока на десеторна циена.
  • 14 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хрисофор Карамфилов":

    В Македония се строи тръбичка,която няма нищо общо с никакви потоци и с нея ще си останат,гърците каквото получиха за тях си е,а турците получават и ще получават още по евтин газ от Иран и Азербайджан.А Сърбия току що подписа отварянето на преговорите за ЕС и даже обяви,че ако трябва ще се присъедини към санкциите за Русия.А за Румъния говорим за газ и то за много газ,така че "надежда всяка тука оставете" другаре.