Last news in Fakti

9 Май, 2015 17:48 2 385 3

Президентът на Сърбия: Не се отказваме от "Турски поток"

  • турски поток-
  • сърбия-
  • не се отказваме-
  • южен поток

Белград никога не е отказвал да участва в изграждането на "Турски поток". Това заяви президентът на Сърбия Томислав Николич в интервю за телевизионния канал "Русия 24".

Факти.бг припомна, че преди дни Николич заяви точно обратното - „Аз смятам, че реализацията на „Турски поток“ е невъзможна и ние не можем да получаваме синьо гориво от това трасе“, отбеляза сръбският държавен глава в интервю за Интерфакс.

Никога не сме казвали, че няма да се включим в този проект, уточнява сръбският държавен глава пред руската телевизия. В крайна сметка, ако Русия действително прекрати доставките за газ пред Украйна през 2018 г., ние ще останем без източник на енергия, признава Николич.

Той задава въпроса: "След като Европейският съюз не позволи "Южен поток" да премине през територията на страната-членка на ЕС България, тогава как ще позволи през територията на друга страна-членка на ЕС - Гърция, да премине "Турски поток"?"

Ако тръбопроводът все пак стигне до нашата граница, ще ни се наложи да го строим по-нататък с наши средства, посочва сръбският президент и допълва, че на Сърбия й остава да чака.

Първо тръбопроводът трябва да мине през територията на една от страните-членки на ЕС. Нека да видим как ще се развият събитията, заявява Николич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Което на български ще рече,не се отказваме,ама ни е ясно,че тоя поток нема да го бъде и плюс това трябва некой да ни даде пари да строим,а Русия вече нема даже за нея си,а ЕС не дава и нема да ни вземе ако правиме глупости.И накрая на кой ша продаваме като основните купувачи са Австрия и Италия,а те не го щът.
  • 2 кооо

    0 0 Отговор
    Президентът на Сърбия е тарикат. Освен това сърбите никога няма да забравят американските бомби и нашето съседско предателство!
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Така ли било,то щото те са си давали душата за нас,когато са имали сметка и въобще не са ни нападали и то в гръб.Обаче в момента имат само едно спасение и то се казва ЕС,така че никакви тарикатлъци не вършат работа.