Last news in Fakti

29 Юни, 2015 14:21 1 069 3

Ангела Меркел е готова на разговори с Ципрас

  • ангела меркел-
  • разговори-
  • алексис ципрас

Германия ще уважи резултатите от референдума

Ангела Меркел е готова на разговори с Ципрас - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел е изявила готовност да продължи разговорите с гръцкия премиер Алексис Ципрас по въпроса с дълговата криза в Гърция, съобщи ТАСС.

Това бе заявено по време на брифинг в Берлин от говорителя на германското правителство – Щефан Зайберт. Той подчерта, че през последните дни Меркел е поддържала постоянен контакт с представители на кабинета, депутати и членове на  чуждестранни правителства.

„Разбира се, тя е готова на разговори с г-н Ципрас, както е било винаги, стига той да  желае“, заяви Зайберт.

Той допълни, че Германия ще се отнесе с уважение към резултатите от референдума в Гърция за спасителния план, предложен на страната от нейните кредитори.

„Това е легитимно решение на гръцкото правителство и ние ще уважим резултатите от него.“, заяви Зайберт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американски трол

    2 0 Отговор
    много кофти че гърция не коленичи пред американския черен султан и ес лизачите ... какъв е проблема за няколко десетки милиарда с гърция да се даде отсрочка ..става въпрос за милиард и половина плащане в края на месеца . при положение че световната банка дава отсрочка всяка година на сащ чийто дълг е 18 трилиона долара и всяка година взимат още ..можеби това е американската и ес демокрация .. или коленичиш и приватизираш всичко печелившо -енерго острови телекоми тежка промишленост ..и ги подаряваш в ръцете на ес и американски фирми да смучат .. и ставаш колония или брадва


    германия кога ще си върне външния дълг от 7 трилиона долара че акъл на гърците ще дава
  • 2 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    меркел личи си че си руско мюре и си от източна германия бившето гдр как ще преговаряш със просяци и бедняци които вече само ядат маслини и поркат зехтин?!
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Гледам я Меркел и се мъча да открия поне една черта на интелект....ама нямааа!!!То си е жива марионетка но кой и дърпа конците????
Новини по държави: