Last news in Fakti

2 Август, 2015 11:59 1 131 1

Джоузеф Байдън обмисля да се включи в напреварата за президент

  • президент-
  • надпревара-
  • сащ-
  • джоузеф байдън

Вицепрезидентът на САЩ Джоузеф Байдън обмисля възможността да се включи в борбата за най-високия пост в страната, пише в електронната версия на американския вестник The New York Times.

Според неназовани източници, "Байдън и обкръжението му започват активно да събират информация за възможна президентска кампания. Ако това се случи, тя сериозно ще промени баланса на силите между демократите и ще създаде заплаха за Хилъри Клинтън."

"Съветниците на Байдън са започнали да се обръщат към лидерите сред демократите и към спонсорите, които не са обвързани с Клинтън или имат притеснения че тя е слаб кандидат," пише в статията. Вестникът посочва, че Байдън се опитва да не привлича много внимание на тези консултации.

Джоузеф Робинет „Джо“ Байдън младши (роден на 20 ноември 1942 г.) е 47-ият и настоящ вицепрезидент на САЩ. Байдън е сенатор от щата Делауеър в Сената на САЩ от 1973 до 2009 г. На 4 ноември 2008 г. е избран за вицепрезидент на САЩ в тандем с кандидат-президента на Демократическата партия Барак Обама, а на 20 януари 2009 г. встъпва в длъжност.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    фамилията на джо байдън веднага след американския преврат приватизира ,,борисма,, газопреносната мрежа в украйна ..но господ го наказ аи умря синът му малкия байдан ....

    сега господ ще го накаже пак като няма да спечели никви избори в

    сащ хахахахахахаха


    американците се дразнят с русия винаги 1-2 г преди президентските избори ..да могат да се извартят после като мастиии и уж новия президент да нормализира отношенията с русия

    ся след изборите ще клекнат осъзнаха че днополюсния модел свърши

    и ще станат първи дружки с путин

    хахахаха