Last news in Fakti

1 Септември, 2015 09:49 861 0

Публикуват част от кореспонденцията на Хилъри Клинтън

  • хилъри клинтън-
  • имейли-
  • публикуват
Публикуват част от кореспонденцията на Хилъри Клинтън - 1
Снимка: АП/БТА

Държавният департамент на САЩ публикува част от имейлите на бившия държавен секретар Хилъри Клинтън, изпратени от нейния личен мейл сървър, съобщи Би БИ Си.

150 писма от общо около 4 000 са били редактирани, заради съдържаща се в тях секретна информация.

ФБР започна проверка на имейлите на Клинтън, след като стана ясно, че тя, като държавният секретар на САЩ, е използвала собствен сървър за официална кореспонденция, което е нарушение на федералните закони.

За това Хилъри Клинтън е подложена на ожесточена критика от страна на Републиканската партия и е подложена на натиск, малко преди президентските избори, в които тя възнамерява да участва.

Според самата Клинтън, от около 60 хиляди имейла, изпратени от нея, когато е била на поста, половината са били лични.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА