Last news in Fakti

4 Септември, 2015 00:02 1 139 1

Тайван дарява ученически чанти на децата в Кения

  • тайван-
  • кения-
  • деца-
  • дарява-
  • ученически-
  • чанти

Благотворителната акция е втора по ред, насочена към децата в тази африканска страна

Интернет базирана дарителска кампания за подкрепа на учениците в Кения набира все по-голяма скорост в Тайван. Инициативата се състои в събиране на употребявани ученически раници и чанти, които да бъдат доставени в африканската страна.

Стартиралата през юни от Ян Ю-джин и сестра му Ян Уан-джин кампания до момента е дарила 70 000 чанти.

„Ние бяхме зашеметени от бързата реакция на хората, които искат да помогнат”, заяви Ян.  В реализирането на инициативата участват над 1000 доброволци. Чантите се складирали в спортен център на Националната търговска гимназия Хуа-Нан.

Идеята за подобна хуманитарна акция се ражда след реализирането на подобна инициатива, започнала през 2014г. Под наименованието “Used Shoes Save Lives Step 30” са се събирали  употребявани обувки отново за децата в Кения. Целта на кампанията е била борбата с паразитните инфекции. Дарени са били 400 000 чифта обувки.

Координатори на програмата забелязали, че децата в тази част на Африка използват употребявани и изхвърлени найлонови торбички вместо ученически чанти и раници, в които носят ученическите си пособия. Това дало повод да се работи по нова благотворителна акция.

Ян Ю-джин и сестра му са силно въодушевени от постигнатите резултати и не крия желанието си да продължат да помагат на нуждаещите се деца в региона. Нещо повече – те планират и следващите си действия, свързани с подобряване на хигиенните навици на живеещите там.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    ''топ новина ''