Last news in Fakti

14 Октомври, 2015 10:15 1 099 1

Намериха личната карта на един от атентаторите в Анкара?

  • анкара-
  • атентат-
  • ердоган-
  • лична карта-
  • атентатор-
  • терористичен-
  • разследване

Турският президент положи цветя на мястото на атентата

Намериха личната карта на един от атентаторите в Анкара? - 1
Снимки: БТА/ AP

Разследващите в Турция са открили лична карта, която по всяка вероятност принадлежи на един от атентаторите-самоубийци, съобщи вестник „Хюриет“, позовавайки се добре осведомен източник, пожелал анонимност.

Документът за самоличност е бил намерен до тялото на човек, за когото се смята, че е един от нападателите. На 10 октомври при терористичен атентат в турската столица Анкара бяха убити най-малко 97 души, а стотици бяха ранени.

Преди два дни министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу заяви, че „Ислямска държава“ е основен заподозрян за кървавия атентат.

Разследващите са взели ДНК проби от семействата на 21 души, за които се знае, че са се присъединили към редиците на групировката „Ислямска държава“.

Турският вицепремиер Нуман Куртулмуш заяви, че разследването на кървавия атентат в столицата Анкара е във своята „финална фаза“.

Според турски правителствени източници има конкретни доказателства за връзка на „Ислямска държава“ с двойния атентат в Анкара.

Днес президентът на южната ни съседка Реджеп Ердоган положи цветя на мястото на атентата в Анкара. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: