Last news in Fakti

31 Октомври, 2015 10:01, обновена 31 Октомври, 2015 16:44 8 281 3

Руски пътнически самолет се разби в Синай

  • самолет-
  • египет-
  • русия-
  • еърбъс

Малко преди да изчезне самолетът е поискал да кацне на най-близкото летище

Руски пътнически самолет се разби в Синай - 1
Мястото на катастрофата

Руски пътнически самолет се е разбил в Синай малко след излитането си, съобщават руските информационни агенции.

Останките на самолета са били намерени на Синайския полуостров в Египет. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на информация от портала "Youm7". 

Мястото е било отцепено от силите за сигурност на Египет. От град Ел Ариш са изпратени 20 линейки.

Кайро потвърди информацията за катастрофата. 

От офиса на египетския премиер заявиха, че правителството създаде специална комисия, която ще разследва причините и обстоятелствата около катастрофата.

Самолетът изчезна от радарите малко след излитането си от египетския курорт Шарм ел Шейх. На борда на Еърбъс 321 са пътували 224 души - 217 пътници и 7 души екипаж.

Всички пътници на борда на самолета, който пътувал за Санкт Петербург, са били руснаци. Това съобщи източник в руското посолство в Египет.

Египетските власти отрекоха причината за инцидента да е терористичен акт.

Източник от Федералната агенция по въздушен транспорт на Русия, заяви пред РИА Новости, че Еърбъс на авиокомпания "Когалимавиа" (известна още като MetroJet) е изчезнал от радарите в 23-та минута след излитането си.

Руската информационна агенция ТАСС съобщава, че малко преди да изчезне от радарите самолетът е поискал да кацне на най-близкото летище. Според източници на международното летище в Кайро, лайнерът е бил на над 9000 м надморска височина, когато капитанът се свързал с авиодиспечерите и поискал да кацне. След това изчезнал.

Самолетът е излетял в 6.51 ч. московско време (5:51 ч. българско време). В 7:17 ч. московско време той не е влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите.В официално изявление компания "Хермес", която оперира на летището в Ларнака, Кипър съобщи ,че самолетът не е поискал аварийно кацане там.

Първоначално източник на правоохранителните органи на Египет заяви, че самолетът е в неизвестност, но невредим. Телевизионният канал Ал Арабия цитира ръководител на Централната агенция за авиационна сигурност в Египет, който заяви, че наистина е изгубена връзката с летателната машина, но тя е невредима и в момента прелита над Турция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TYt

    0 0 Отговор
    А321 е самолета. Най-голям от Airbus семейството. Много жалко :(
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    tyt от а320 family да, обаче има А330, а340 и А380, които са доста по-големи!
  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    Трагедия...