Last news in Fakti

31 Октомври, 2015 20:29 1 753 3

Водещи европейски авиокомпании са спрели полетите си над Синайския полуостров

  • синай-
  • самолет-
  • авиокомпании-
  • lufthansa-
  • air france-klm-
  • полети-
  • синайски полуостров

Те ще чакат да се изясни причината за катастрофата на руския Еърбъс преди да възобновят полетите

Водещи европейски авиокомпании са спрели полетите си над Синайския полуостров - 1
Снимка АП/БТА

Двете най-голямата авиокомпания в Европа - Lufthansa и Air France-KLM, решиха да прекратят полетите си над Синайския полуостров, където на 31 октомври се разби самолет на руската авиокомпания Когалимавиа, съобщава Ройтерс.

От компаниите обясниха, че избягването на района е предпазна мярка.

Lufthansa и Air France-KLM искат да изчакат резултатите от разследването на катастрофата, които да оповестят официално каква е била причината за падането на самолета.

Немската компания уточни, че до момента нейни самолети прелитат над Синайския полуостров до 10 пъти на ден.

„Ние разглеждаме решение за избягване на района, защото обстоятелствата и причините за катастрофата са неясни“, каза говорител на германския превозвач.

„Авиокомпания Air France потвърждава, че като предпазна мярка е приела да избягва полетите над района на Синай“, каза представител на компанията.

Междувременно източник от руските превозвачи заяви пред Интерфакс, че те няма да анулират полетите си за сега, но "документите са одобрени и договорени".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не е въпросът дали компаниите искат или не да летят над полуострова,а дали пътниците ще си купят билети по въпросния маршрут.Освен пилотът вместо да заобиколи,да се шмугне "за по-направо" по стария път и да си сложи един резервоар гориво в джоба...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    да си сложи един резервоар гориво в джоба викаш? Това да не ти е ткзс-то или на баща ти трактора. Я си паси коня най добре и не го мисли пилота