Last news in Fakti

31 Октомври, 2015 16:44, обновена 31 Октомври, 2015 18:33 3 517 3

Ислямска държава твърди, че е свалила Еърбъса

  • ислямска държава-
  • египет-
  • еърбъс-
  • самолет-
  • синай

Русия отрече

Ислямска държава твърди, че е свалила Еърбъса - 1
Снимка АП/БТА

Екстремистката групировка Ислямска държава в Египет твърди, че тя е свалила руския пътнически самолет, който се разби в Синай, съобщава в Туитър АФП.

#BREAKING Islamic State group in Egypt claims it downed Russian airliner

— Agence France-Presse (@AFP) October 31, 2015

Египетски източници по сигурността по-рано днес обявиха, че разследването сочи, че самолетът се е разбил поради техническа неизправност.

На територията на Синай действа групата Вилаят Синай, която се закле във вярност към терористичната организация Ислямска държава през 2014 г.

Междувременно Русия обяви, че е открита черната кутия на пътническия самолет и данните сочат, че екипажът е имал технически затруднения. 

Руското министерство на транспорта опроверга появилата се в медиите информация, че пътническият самолет е бил свален със зенитна ракета от терористи, съобщава РИА Новости. 

„Вразлични медии се появи информация, че руският пътнически самолет, летял от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург, е свален със зенитна ракета, изстреляна от терористи. Тази информация не може да се смята за достоверна“, каза министърът на транспорта Максим Соколов.

Той заяви, че руските служби работят в тесен контакт с египетските колеги. И към момента те нямат никаква информация за подобно нещо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 0 Отговор
    Може и да е така, но може и да не е, но след тези приказки дупе да им е яко.
  • 2 Кобрата

    1 0 Отговор
    Ислямска тържава е мръсна твар

    Коментиран от #3

  • 3 Кобрата

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кобрата":

    Държава