Last news in Fakti

26 Ноември, 2015 19:51 4 414 9

В Русия арестуваха турски бизнесмени

  • русия-
  • турция-
  • самолет-
  • бизнесмени-
  • арестувани-
  • краснодар-
  • визи

Не знаем какво ще се случи с нас, заяви един от бизнесмените

В Русия арестуваха турски бизнесмени - 1
Снимка: БТА/ AP

Турски бизнесмени са били арестувани в Русия и ще бъдат депортирани в Турция, написа „Заман“.

Задържаните са пътували с група от 60 човека, които е трябвало да присъстват на изложение в Краснодар, предаде телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

Част от задържаните разкрили, че са били арестувани, защото искали да посетят бизнес събитието с туристически визи.

Дженк Байкара – един от бизнесмените – заяви, че турците винаги са можели да присъстват на подобен род срещи с туристическите си визи – благодарение на визовото споразумение между двете страни.

„Не знаем какво ще се случи с нас“, заяви турският бизнесмен. Той каза също така, че докато го карали към затвора, един от униформените му казал „Свалихте самолета и ето къде сте сега“.

Арестантите ще бъдат изпратени в лагер в Сочи, а десет дни по-късно ще бъдат депортирани в родината си.

Отношенията между Москва и Анкара се обтегнаха заради сваления руския самолет Су-24 от турски Ф-16. Турските власти обявиха, че самолетът е нарушил въздушното пространство на страната, докато Кремъл отрече тази информация.

Руският президент Владимир Путин заяви, че свалянето на самолета ще има трагични последствия за руско-турските отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tores

    1 9 Отговор
    Руснаците без внос на турски сапун са обречени на краста и въшки.
  • 2 Vasik Atanasova

    4 2 Отговор
    ВСИЧКИ ТУРЦИ В АНАДОЛА
    С ТУРЧИН ДОС И НА КАРУЦАТА ОС НЕ ВЪРВИ
  • 3 опааа

    1 5 Отговор
    комедия, пак бизнеса му пречи на "Силния Путин" Царят е гол.
  • 4 Веселин Желязков

    3 1 Отговор
    Точно така се прави и затова Путин е голям. Много сбъркаха стъпките на танца турците.Ще си носят последствията

    Коментиран от #5

  • 5 FR V

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Веселин Желязков":

    Руските самолети падат като зрели круши!

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "FR V":

    FR V - с такива коментари познай кой ще го издуха!
    А руснаците ако не можеха да си го позволят, нямаше да се е*ават с турците - щом се е*ават, значи могат да си го позволят и нищо турско не им е крайно нужно! За разлика от тролчета като вас, които дори и собствено мнение не можете да си позволите.
  • 7 кроко

    0 0 Отговор
    От това, което прочетох последните 2-3 дни за турския внос в Русия, стигнах до следните изводи:
    1 Изключително прост народ сме щом сме позволили да ни ликвидират организираното и механизирано селско стопанство, а с него и заводите за преработка на продукцията и сме спряли да изнасяме за Русия. А обезлюдените ни села с разбита инфраструктура на ниво началото на 20-ти век са прекия резултат от унищожаването на земеделието ни. В крайна сметка, дори и технологиите, използвани в електрониката ни да са били неефективни и остарели и въобще в други отрасли да не сме можели да продължим да се развиваме, производството на хранителни продукти не е нещо, изискващо недостъпни ембаргови технологии. Същото се отнася и за туризма.
    2 Явно чужди интереси са намесени в това престъплени срещу интертесите на народа, защото в противен случай щеше да се запази цялата организация и само да се смени собственностаа или управлението. И евентулано да изнасяме за други пазари. А целта явно е била да бъде разкъсана връзката ни с Русия.
    3.Още един пирон в ковчега на българското земеделие е нерегулираният внос на турски зеленчуци (а и не само турски), които имат толкова ниска себестойност и пазарна цена иманно заради мащабите, постигнати в развитието на земеделието им благодаренеи на огромния руски пазар. А ДПС, което е окупирало "Фонд Земеделие" и казва на кой може да се дават пари и накой не, със сигурност спомага за продължаването на този неконтролируем внос и до ден днешен - още един пирон.
    Както казах - изключително прости сме. Явно си го заслужаваме.
  • 8 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    дам руските самолет падна като зрели круши ...както ще падат турските войници в кюрдистан , като занесе Дед мароз нови подаръци на кюрдите за нова година
  • 9 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    да съм по ясен
    fakti.bg/world/163730-siriiskite-kurdi-gotovi-da-si-satrudnichat-s-rusia
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания