Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 21:53 1 737 2

Северна Корея с неуспешен тест на балистична ракета

  • северна корея-
  • тест-
  • ракета

Тестът е бил извършен чрез подводница в Японско море

Северна Корея е провела опит за изстрелване на балистична ракета от подводница, който е завършил с неуспех, съобщи „Ройтерс“.

Тестът е бил извършен в ранните часове на днешния ден в Японско море. Според източник на южнокорейската агенция Yonhap най-вероятно става въпрос за ракета KN-11.

“Няма индикации за полет на ракетата, като във водата са забелязани само отломки от нейната обвивка“, заявява източник на агенцията.

През май КНДР също извърши опит за изстрелване на такава ракета, наблюдаван от държавния лидер Ким Чен Ун. Тогава местните власти определиха опита като успешен. От военното министерство на Южна Корея все още не са коментирали какво точно се е случило.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 1 Отговор
    Червените корейчета не се стърпяха и те да гръмнат по ИД но добре че не се получи,щото можеха да нацелят някой от "големите" и Третата война за секунди ще стане реалност!
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Дали някога и нашата държава може да стигне такова ниво та да може да изстрелва балистични ракети от подводници.Няма нищо по страшно и за врагове и свои от неуспешен опит с балистична ракета,не знаеш къде може да се натресе.
Новини по държави: