Last news in Fakti

6 Февруари, 2016 16:39 1 489 6

Турция ще продължи да приема сирийски бежанци

  • турция-
  • приема-
  • бежанци

В Амстердам се проведе среща между турския външен министър и Федерика Могерини

Турция ще запази своята отворена гранична политика към хората, които бягат от агресията на режима на сирийското правителство и от руските въздушни удари. Това бе заявено от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от „Ню Йорк Таймс“.

Днес той проведе среща с върховният председател на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини по време на формалната среща на европейските външни министри в Амстердам. Турция бе поканена на срещата във връзка с въпросите по бежанската криза.

„Ние трябва да запазим политиката на отворени врати към сирийските бежанци. Между 50 и 55 000 души са на път към нашата граница и ние не можем ги оставим“, заяви Чавушоглу.

„Подкрепата, която ЕС осигурява за Турция е насочена именно към подсигуряването на това, че Анкара може да защити и подслони хората, които търсят убежище. Турция започна да издава разрешения за работа на сирийски бежанци и въведе няколко вида визи за лицата, които пътуват в Турция. Така местните власти ще могат да следят пътят на бежанците от трети страни, искащи да влязат в Европа. Неоспоримо е, че хората, които идват от вътрешността на Сирия имат нужда от закрила Турските ни колеги имат моралното и правно задължения да осигурят закрила за тези хора“, заяви Федерика Могерини.

Тя още заяви, че бежанската криза е важна част от диалога между ЕС и Иран. По-рано Могерини заяви, че вариантът за затварянето на границите на Европа няма да разреши проблемите около ситуацията с бежанците. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мюмюн

    3 0 Отговор
    ''хората, които бягат от агресията на режима на сирийското правителство и от руските въздушни удари'' ...................... а от ИД никой ли не бяга? Или те са миротворци?
  • 2 некойси

    3 0 Отговор
    До колкото си спомням Ердоган взе някакви пари от ЕС за укрепване на границата и с правяне с бежанската вълна.
    Тоя човек си прави каквото поиска.
  • 3 Бай хой

    1 2 Отговор
    Хора не се карайте. Ясно е че сирийската армия прочиства страната от главорезите и те няма как да останат там защото ги чака съд. Бягат а тези които ги поддържаха реват и ги приемат а най-лошото е че ще ги натресат на нас. Тук ще им поставят същите задачи - разрушаване на църкви, ислямизация и рязане на глави.

    Коментиран от #4

  • 4 коколино

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Прав си.Всеки знае това-ВСЕКИ-и какво от това......?Трябва да се търси решение на тази НАЙ-ГОЛЯМА ЗАПЛАХА за България от 1885г.
  • 5 Гост

    1 2 Отговор
    Турция ще продължи да приема бежанци, с които да търгува с мекушавата Европа, която им дава пари за да ги спират, а те държат границата отворена за тях, дядо ми бог да го прости ги наричаше "мръсно племе" прав е бил такива са.
  • 6 гост

    0 1 Отговор
    май ще се почва ,,време разделно " ?
Новини по държави: