Last news in Fakti

6 Февруари, 2016 19:25 1 346 6

Ангела Меркел: Нужна е по-добра охрана на границите на ЕС

  • ангела меркел-
  • границите-
  • ес

Според нея от това зависи бъдещето на Шенген

Германският канцлер Ангела Меркел призова за по-добра защита на външните граници на ЕС, за да може да се запази Шенгенската зона, съобщи „The Economic Times”.

В момента Меркел се намира под огромен натиск, заради политиката на отворени граници към бежанците на своето правителство. През последните седмици нивото на доверие към нея постоянно пада.

„Ние трябва да защитаваме външните си граници, ако искаме да запазим Шенген. Ако не успеем това свободно пространство ще се окаже в опасност. Това не трябва да се допуска“, заяви Меркел.

В същото време „Блумбърг“ съобщава, че Меркел е заявила, че страните от ЕС ще трябва да приемат бежанци от Близкия Изток директно от Турция. Според нея Европа трябва да сподели тежестта на бежанската криза с Турция. Тя ще посети Анкара на 8-ми февруари.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хихи

    2 0 Отговор
    Бабче , бабче , бабче :) .
    1. Нужна е по - добра охрана - за да не влизат емигранти в Европа .
    2. Не е нужна охрана - за да могат по - лесно имигрантите да достигат крайната си цел ( Германия ) .
    Сега остана да си избереш една от позициите и да вземеш да свършиш нещо .
  • 3 ууууууу

    2 0 Отговор
    нужно е да изчезнеш. нарцис такъв..
  • 4 Бай хой

    1 2 Отговор
    Еееее, че това Путин не ви ли го каза преди година.

    Дааааа ама тогава бяхте заети да налагате санкции и да подкрепяте неофашисти и радикални ислямисти. Така ли ще заслужиш нобелова награда за мир?
  • 5 jambazina

    3 0 Отговор
    Тая бабка съсипа Европа, как не са я измели още немците.
  • 6 dhcp

    3 0 Отговор
    На баба ти хвърчилото. Къде ти беше заврян акъла до ся, че чак сега се сети, че тая напаст е заплаха и не ни трябва? Ся си ги прибери при теб и си им гледай магариите, а не да налагаш на други управници да ги приютяват в държавата си.
Новини по държави: